In activitatile noastre de zi cu zi sau chiar in procesele de fabricatie din anumite industrii, necesitatea unor instrumente profesionale este iminenta. Calitatea acestora instrumente este un aspect deosebit de important si cu implicatii multiple. Daca luam exemplul industriei farmaceutice, vom observa ca utilizarea unui compresor fara ulei acreditat ofera productiei de medicamente validitate si lipsa unor elemente daunatoare in procesul de realizare al pastilelor.

De ce este atat de important sa oferim atentie acestui aspect? Fiindca procesul de lubrifiere din camera de compresie a unui compresor poate afecta in mod negativ puritatea aerului comprimat si implicit, poate afecta procesul de productie. Pentru a putea raspunde cererii de pe piata in ceea ce priveste nevoia de compresoare fara ulei, acest compresor fara ulei 880W vine sa ofere o puritate ridicata a aerului mai ales in utilizarea individuala in cadrul gospodariilor. Care sunt principalele avantaje de care puteti beneficia daca achizitionati un astfel de produs? Ramaneti alaturi de noi pentru a afla.

Ce este un compresor fara ulei si in ce sectoare de activitate se poate utiliza

Un compresor fara ulei are capacitatea, asa cum denota si numele, de a comprima aerul pur, fara interventia unor particule de lubrifiant. Compresoarele fara ulei nu functioneaza pe baza acestui lubrifiant, avand in interiorul camerei de compresie fie un contact mecanic fie alte materiale alternative care nu afecteaza calitatea aerului comprimat.

De exemplu, doua elemente ce se pot regasi in camera de compresie sunt apa sau existenta unui strat subtire de teflon care ajuta mecanismul sa functioneze la standarde optime si cu rezultate verificate de inalta calitate. Expunerea aerului la ulei poate avea un impact negativ asupra puritatii acestuia. Beneficiile unui astfel de compresor care functioneaza fara ulei sunt multiple.

Bineinteles, primul este legat in mod iminent de calitatea aerului si de faptul ca acest model de compresor poate fi utilizat cu incredere in diferite industrii. Mai apoi, procesul de colectare si eliminare a uleiului folosit in cazul compresoarelor cu astfel de lubrifiant nu mai este necesar de infaptuit atunci cand vorbim despre modelul fara ulei.

Acest aspect are rolul de  a ajuta in mod vital resursa umana daca vorbim despre utilizarea industriala. Pe de alta parte, din punct de vedere al filtrelor consumabile, compresorul fara ulei nu necesita o schimbare repetata a acestora deoarece ele nu filtreaza ulei, astfel se pot realiza si economii semnificative.

Mai mult decat avantajele stipulate, compresorul fara ulei implica si costuri reduse in ceea ce priveste consumul de energie electrica si nu implica anumite costuri legate de inlocuirea uleiului. Din cumularea tuturor acestor aspecte, ne putem da seama ca utilizarea unui compresor fara ulei are si un impact pozitiv asupra naturii.

Nu mai este nevoie de locuri special destinate pentru colectarea uleiului rezidual iar economiile pe termen lung pot fi cu adevarat benefice.

Rezultatele calitatii aerului in cazul unui astfel de produs sunt uimitoare. Aerul nu este viciat de ulei, beneficiul puritatii fiind maximizat. Pentru gospodarie sau procese tehnice in anumite industrii, compresorul fara ulei este cea mai viabila si sigura alternativa.