In zilele noastre, persoanele care vorbesc fluent mai multe limbi straine, au foarte multe avantaje in comparatie cu persoanele care vorbesc doar limba romana. De ce? Pentru ca se cere si la interviul pentru obtinerea unui loc de munca vorbirea cel putin a unei limbi straine (limba engleza de obicei), iar mai nou se pare ca multe companii cauta vorbitori de limba germana.

Exista un numar mare de motive datorita carora, este important ca oamenii sa invete limba germana, asa ca ar fi indicat ca acestia sa se inscrie la cursuri de limba germana. In continuare, va prezentam cateva dintre cele mai mari avantaje de care va puteti bucura daca vorbiti fluent aceasta limba.

Motive economice

Invatarea limbii germane poate aduce beneficii in mai multe moduri daca va uitati la partea comerciala. Germania este al doilea mare exportator din lume. Economia tarii se afla pe locul 1 in Europa si pe locul patru la nivel mondial.

Sistemul sau financiar este comparabil cu cel al tuturor natiunilor de limba spaniola din lume. Germania este destinatia multor conglomerate internationale. Investitia directa a Germaniei in SUA este de peste zece miliarde de dolari.

Motive sociale

Invatand limba germana, puteti obtine recunoastere globala. Daca intentionati sa va stabiliti in Germania in viitor, va ajuta sa abordati presiunea de la egal a organizatiei si va aduce beneficii in a va prezenta ideile intr-un mod mai bun. Acest lucru va va largi angajamentele si va va ajuta in gestionarea situatiilor adverse.

Motivele structurale

Se stie ca oamenii din Germania sunt lideri mondiali in inginerie. Este al doilea limbaj stiintific cel mai des utilizat in lume. Locul este poarta catre un sistem de invatamant superior de prim rang.

Structura educationala este proiectata pentru a oferi cele mai bune programe de invatare aspirantilor internationali. Multe dintre cele mai insemnate lucrari de filozofie, scrieri, muzica, istorie a artei, religie, psihologie, chimie, fizica, inginerie si medicina sunt inscrise in germana si indura sa fie create in germana. Intelegand aceasta limba, va este mult mai usor sa intelegeti toate aceste lucrari.

Limba germana este vorbita in mai multe tari

Germana este limba folosita ca limba materna primara si va leaga la peste 120 de milioane de vorbitori nativi din intreaga lume. Este a doua limba cea mai invatata si a treia limba cea mai populara predata la nivel mondial. Este a doua cea mai populara limba din Europa si Japonia dupa engleza.

Este de asemenea, limba oficiala a Austriei, Elvetiei, Luxemburgului si Liechtenstein-ului. Si este limba locala a unui procent semnificativ al populatiei din nordul Italiei, estul Belgiei, Olanda, Danemarca, estul Frantei, parti din Polonia, Cehia, Rusia si Romania, precum si in alte parti ale Europei.

Avantaj in viata profesionala

Daca stiti limba germana, atunci obtineti un avantaj fata de alti candidati. Cresterea economica robusta a Germaniei se potriveste cu oportunitatile de afaceri, deoarece exista numeroase mari companii multinationale in toate tarile europene.

Se datoreaza faptului ca germana este a doua limba cea mai vorbita dupa limba rusa. Corporatiile germane de renume mondial precum Lufthansa, BMW, Bosch, BASF, Siemens si multi alti au nevoie de asociati internationali.

Stiind faptul ca limba germana are avantaje in afaceri, 68% dintre studentii japonezi invata limba germana, in ciuda faptului ca tara lor este a 2-a cea mai puternica tara la nivel de economie din lume.

Si, de asemenea, daca sunteti in cautarea unui loc de munca in SUA pentru ca vreti sa traiti visul american la fel ca orice alt roman sau orice alt cetatean european, cunostintele de germana va vor oferi un avantaj suplimentar. Companiile germane ofera 700.000 de locuri de munca in SUA, iar intreprinderile americane au facut aproape aceleasi locuri de munca in Germania.

Standard superior de invatamant

Germana este necesara si recomandata de multe programe la nivel UG si PG. Analizand contributiile semnificative aduse de germani in toate domeniile, aceasta limba a devenit un atu valoros pentru studentii din toate universitatile si scolile privilegiate din intreaga lume. Cunoasterea limbii germane ii ajuta pe studenti sa invete despre faimosii cercetatori publicati in carti si reviste germane.

Tara intelectualilor prolifici

Trebuie sa aveti idee ca fiecare 1 carte din 10 este publicata in limba germana. Acesta denota clar ca aceasta limba nu este de domeniul trecutului, ci este o limba care trebuie apreciata.

Germania a produs multi savanti si scriitori din diverse domenii, care si-au aratat munca excelenta in lume. Oratorii germani publica in fiecare an mii de carti pe diferite subiecte, si cu siguranta puteti sa cititi o parte dintre acestea, in cazul in care invatati limba germana.

Asadar, dupa cum se poate vedea, invatarea limbii germane va poate oferi o multime de beneficii, dat fiind faptul ca este o limba vorbita in multe tari, si datorita importantei pe care aceasta tara o are din toate punctele de vedere, la nivel mondial.

Pentru a invata limba engleza, puteti accesa , pentru a va inscrie la cursuri de limba engleza. Alegeti sa invatati aceasta limba, si veti avea parte de o multime de beneficii.