Smartphone-ul este fara doar si poate, cel mai important dispozitiv existent pe piata in zilele noastre, iar acest lucru se datoreaza numarului mare de aplicatii pe care utilizatorii le pot instala.

Indiferent ca discutam despre telefoane Sony sau alte dispozitive Android, sau despre smartphone-uri iPhone, acestea pot indeplini o multime de sarcini. Chiar si cei pasionati de editarea videoclipurilor, isi pot desfasura acum activitatea folosind un smartphone.

Acesta este un lucru cat se poate de important in conditiile in care smartphone-ul le permite utilizatorilor sa isi faca treaba, fara a mai fi necesar sa utilizeze laptopul. Cat despre editorii video, iata cateva aplicatii pe care acestia le pot utiliza, si care incepand de la telefoane Sony si iPhone, pana la toate telefoanele Android, ruleaza pe orice smartphone.

Magisto

Magisto este una dintre cele mai populare aplicatii de creare de videoclipuri dezvoltate atat pentru dispozitive Android cat si pentru iOS. Aplicatia foloseste inteligenta artificiala pentru a crea si edita filme.

Cu Magisto, va puteti transforma intr-un supererou de film. Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati genul de film pe care doriti sa-l creati, precum si daca il faceti in interes personal sau de afaceri.

Odata ce videoclipul a fost creat, puteti alege stilul de editare preferat, cum ar fi Roaring Twenties, Storyteller si multe altele. In plus, aveti posibilitatea de a selecta clipurile si fotografiile pe care doriti sa le includeti in videoclip. Aveti de asemenea o lista de teme si muzica pe care le puteti include. Cu aceasta aplicatie sunteti asigurat de un film dinamic pe care il puteti partaja pe orice platforma sociala.

Quik

Quik este printre cele mai bune programe de creare video pentru Android si iOS. Aceasta aplicatie gratuita de editare video dezvoltata de Go Pro, ofera unele dintre cele mai bune instrumente de editare video.

Aplicatia are o selectie uriasa de stiluri de text, cum ar fi fonturi, filtre si de asemenea, emoticoane. De asemenea, functioneaza cu aplicatia GoPro pentru a crea videoclipuri din mass-media filmate in ultimele 72 de ore. Cu toate acestea, va permite doar sa adaugati pana la 75 de fotografii si videoclipuri din galeria dvs.

Functiile de personalizare video sunt de asemenea incluse. De exemplu, puteti taia si roti fotografii, puteti adauga emoji, puteti accelera imagini si autocolante GPS. In plus, puteti adauga coloane sonore, puteti salva si partaja videoclipul.

VidLab

VidLab este o aplicatie exclusiva pentru iOS conceputa pentru crearea de videoclipuri. Aplicatia VidLab va permite sa conectati, sa rotiti si sa decupati mai multe clipuri.

Dar asta nu este tot ceea ce face aplicatia. Cu VidLab puteti adauga texte, voce si imagini. Aplicatia ofera, de asemenea, controale glisante care va permit sa reglati saturatia, vibratia si contrastul pentru a oferi videoclipului dvs. un aspect de calitate A.

Puteti adauga, de asemenea, tranzitii si efecte sonore din biblioteca de aplicatii. Desi majoritatea functiilor sunt gratuite, puteti debloca altele prin achizitii in aplicatie.

Splice

Splice este un editor video simplu dar puternic pentru iOS. Aplicatia va permite sa alegeti videoclipuri si fotografii din aparatul foto, Facebook, Instagram si alte locatii si le aduce in cronologia dvs.

Fiecare actiune de pe Splice se realizeaza intr-un singur click. Acestea includ adaugarea de videoclipuri, fotografii, alinierea lor la cronologie, selectia audio si personalizarea textului.

Alte caracteristici ale acestei aplicatii includ printre altele efecte panoramice si zoom, miscare lenta, suprapuneri de text, ajustarea culorii de fundal si functia de salvare si partajare.

Acestea sunt asadar cateva aplicatii interesante pentru cei pasionati de editarea video pe smartphone. Aceste aplicatii pot fi instalate pe telefoane Sony, Samsung, Nokia, Huawei (si alte telefoane Android), dar si pe dispozitivele iPhone.