Deși nu vine în același timp pentru toată lumea, variind în funcție de zona unde locuiești, închiderea piscinei este întotdeauna tristă. Din păcate, devine și mai trist când îți dai seama că implică un cost pentru păstrarea în condiții optime a acesteia pe timpul iernii. Acest cost ar putea reprezenta prețul angajării unui profesionist care să o facă pentru tine sau timpul tău prețios dacă alegi să o faci singur.

Oricum ar fi, închiderea piscinei îngropate este esențială, cel puțin în locurile în care temperatura scade în mod regulat sub pragul înghețului, ceea ce se aplică în aproximativ toate zonele țării. După cum știm cu toții, apa se expansionează atunci când îngheață, putând provoca daune mari la echipamentele pentru piscină dacă nu sunt drenate corespunzător.

Fie că ești un nou proprietar de piscină sau un aspirant pentru o constructie piscina beton, ar trebui să fii conștient de costurile asociate închiderii unei piscine pe timpul iernii. Ca de obicei, există multe variații în funcție de locația și de detaliile piscinei. Dar următoarele informații sunt un bun punct de plecare.

Ce implică închiderea piscinei pe timp de iarnă?

Înainte de a decide dacă o faci singur sau dacă angajezi o companie care se ocupă de așa ceva, ar trebui să ai în vedere pașii pentru închiderea piscinei și ce presupune mai exact fiecare dintre ei. Deși pașii exacți pot varia în funcție de starea și configurația piscinei, iată principalele sarcini pe scurt:

  • Curățarea temeinică a piscinei
  • Echilibrarea chimiei apei
  • Scăderea nivelului apei
  • Adăugarea de substanțe chimice în apă specifice de iarnă
  • Scurgerea apei din echipamentele auxiliare
  • Atașarea unei huse de protecție

Huse pentru piscină de iarnă

Indiferent dacă te ocupi singur de această sarcină sau delegi o firmă să o facă pentru tine, va trebui să ai o husă de iarnă. Acestea sunt de obicei mai grele decât husele de siguranță și sunt concepute pentru a menține piscina curată și sigură în timpul sezonului geros. Acestea pot fi incluse în  kitul de instalare al piscinei sau va trebui să  o achiziționezi tu separat.

Cele două tipuri principale de huse pentru piscină, potrivite pentru iarnă sunt cele din vinil solid sau din plasă. Husele solide din vinil fac o treabă mai bună în a menține piscina curată și fără alge până la primăvară, dar sunt mai scumpe și necesită o pompă pentru drenarea apei de pe ea. Husele din plasă sunt mai ieftine și permit filtrarea apei, dar lasă să intre și particule fine de murdărie în piscină și lumina soarelui care poate contribui la dezvoltarea algelor.

Prețurile pentru aceste huse variază în funcție de mărimea piscinei, forma acesteia și de calitatea cu care sunt făcute aceste produse de acoperire.

Ar trebui să angajezi un o firmă specializată?

Mulți proprietari de piscine aleg să se ocupe singuri sau împreună cu familia de această sarcină, în timp ce alții consideră că merită să angajezi o firmă care să facă toată treaba pentru ei. Deoarece firma nu îți va lua o avere pe această operațiune, decizia de a o angaja depinde în totalitate de cât de mult timp ai la dispoziție și cum îl apreciezi.

Dacă vrei să îți închizi piscina singur, dar ești nesigur despre cum să faci acest lucru fără greșeală, o sugestie este să angajezi un profesionist pentru primul an sau pentru următorii doi ani. Observând ceea ce face acesta, îți vei putea face o idee despre cum gestionezi situația în anii următori.

Închiderea corectă a piscinei poate părea o problemă și o cheltuială suplimentară dar gândul că există ajutor și că peste câteva luni o deschizi înapoi, îți dă curaj să continui.