Aceasta fisa cu informatii despre gaz subliniaza asteptarile ESV atunci cand se confrunta cu o instalatie periculoasa. Reglementarile din 2018 privind siguranta gazelor (instalatii de gaz) impun ca o persoana care efectueaza lucrari de montare cu gaz sa intreprinda anumite actiuni daca devine constienta de o instalatie periculoasa. O instalatie periculoasa este cea care prezinta o amenintare pentru viata sau proprietate.

Instalatii de gaze periculoase

Instalatiile si aparatele cu gaz sunt considerate periculoase din cauza diferitelor defecte, care includ urmatoarele:

 • Instalarea nesigura a aparatului
 • Aparate defecte
 • Dispozitive de siguranta a aparatului manipulate sau indepartate
 • Scapare semnificativa de gaze
 • Deversare semnificativa in cosul de fum
 • Depozitarea periculoasa a sticlelor de GPL
 • Aparatul situat intr-o locatie obscura
 • Monoxid de carbon prezent sau suspectat

Ce sa faci cand te confrunti cu o instaltie periculoasa

Prima prioritate atunci cand identificati o instalatie periculoasa este sa va asigurati ca sunteti in siguranta si ca proprietatea nu este deteriorata. Persoana care executa lucrarea trebuie:

 • Sa asigure instalatia sau aparatul in siguranta;
 • Sa anunte ocupantul sau proprietarul despre defectiune; si
 • Daca nu puteti face reparatii in siguranta siguranta, anuntati compania de distributie a gazelor naturale (daca gaze naturale) sau distribuitorul de gaze (daca GPL).

In cazul in care persoana care efectueaza lucrarile de montare a gazului nu poate asigura siguranta instalatiei de gaz sau este nerezonabil ca persoana respectiva sa faca instalatia de gaz in siguranta, aceasta trebuie sa informeze fara intarziere ESV si compania de distributie a gazelor naturale sau distribuitorul de GPL care furnizeaza gaz la instalatia defecta. De cele mai multe ori, atunci cand instalatiile nu sunt corecte, se poate aplica inclusiv solutia de debransare CMTEB.

Cand anuntati ocupantul, explicati ca utilizarea ulterioara l-ar expune pe ocupant la un risc serios si sunteti obligat, conform Reglementarilor privind siguranta gazelor (instalarea gazului) din 2018, sa va asigurati.

Daca ocupantul refuza sa va permita sa lucrati in siguranta, inclusiv retragerea furnizarii, informati-va ca trebuie sa anuntati furnizorul de gaze.

Nu aveti dreptul sa lucrati la instalatie fara permisiunea proprietarului. Inregistrati detaliile refuzului (numele proprietarului/ocupantilor, data si ora) si natura defectului si pericolului.

In timp ce unele proiecte de bricolaj pot economisi bani si pot fi o experienta distractiva, unele proiecte de acasa nu ar trebui facute singur. Aceasta include efectuarea de modificari sau instalarea unei noi conducte de gaz. Exista multe pericole care vin odata cu incercarea acestui bricolaj. Modest Plumbing din Surrey ofera unele dintre aceste pericole si de ce este important sa nu incercati niciodata instalarea unei conducte de gaz DIY.

O conducta de gaz care este instalata incorect poate duce la scurgeri de gaz. Acest lucru nu numai ca va insemna ca facturile dvs. de gaz vor creste, dar poate duce si la un miros neplacut care va prelua aerul din casa dvs. Scurgerile de gaz sunt, de asemenea, foarte periculoase. O scurgere poate duce la lucruri precum incendii sau explozii. De asemenea, poate provoca imbolnaviri persoanelor care locuiesc acasa. Unele simptome ale scurgerilor de gaz pe care le puteti experimenta sunt ameteli si greata. Instalatorii din Surrey sunt capabili sa instaleze o conducta de gaz in mod corespunzator in casa dvs. si sa va protejeze pe dvs. si familia dvs. de o scurgere de gaz.

Orice modificare sau completare la conductele de gaz din locuinta dumneavoastra va necesita permise din partea municipalitatilor dumneavoastra. Inainte de efectuarea oricarei lucrari, acesta trebuie testat la presiune si inspectat de un profesionist. Din cauza riscurilor de cod si siguranta, este vital sa instalati noua conducta de gaz de catre un profesionist.

Uneori, polita dvs. de asigurare a locuintei nu va acoperi nicio daune care apar dintr-o instalatie de gaz DIY care nu a fost aprobata de un instalator autorizat. Puteti consulta un  instalator din Vancouver  pentru un diagnostic si puteti afla pasii urmatori.

Desi bricolajul este grozav, nu doriti sa inrautatiti o problema in casa dvs. abordand-o singur. Conductele de gaz se pot crapa in timp. Cand intri pentru a remedia problema, exista sansa sa agravezi fisura sau sa provoci alte probleme. Acest lucru poate compromite starea conductei de gaz. Exista, de asemenea, potentialul de a va rani, fie ca este vorba despre o scurgere tot mai mare sau prin utilizarea unui echipament gresit. Exista instalatori in Vancouver care au instrumentele si cunostintele necesare pentru a repara conducta de gaz a casei tale. In acest fel, stiti ca linia dvs. de gaz va fi ingrijita si va ramane in stare buna pentru multi ani.

Solicitati intretinerea si testarea incalzitorului pe gaz de catre un instalator de gaz calificat si autorizat cel putin o data la 2 ani.

Cand utilizati un incalzitor pe gaz, fiti constient de cum sa il utilizati in siguranta. Urmati intotdeauna instructiunile de utilizare de pe aparat sau din manual.

Problemele de sanatate care par agravate sau apar numai atunci cand incalzirea este pornita pot fi cauzate de monoxidul de carbon de la un incalzitor cu gaz defect. Fiti constienti de simptomele expunerii la monoxid de carbon si solicitati asistenta medicala daca este necesar.

Daca aveti un incalzitor vechi pe gaz cu canal deschis, luati in considerare incalzirea alternativa sigura sau inlocuirea cu un incalzitor pe gaz etans in camera sau un sistem split la urmatoarea oportunitate.

Luati in considerare achizitionarea unei alarme sonore de monoxid de carbon care indeplineste standardele UE sau SUA.