Incepe de la dimensiune: luati masuratorile tavanului casei si calculati ce diametru poate avea cel mult baza. Daca tavanul este foarte inalt, dar spatiul este limitat, este mai bine sa cautati brazi de Craciun cu un diametru mai mic, fara a sacrifica inaltimea. Regula este ca varful copacului ajunge la 50 de centimetri de tavan.

Cum recunosti un copac frumos

A doua varianta de luat in considerare se refera la numarul de ramuri: cu cat sunt mai multe ramuri (si crengute pe fiecare ramura), cu atat arborele tau va fi mai frumos.

Asadar, materialul nu trebuie subestimat: cheltuiti putin mai mult, va va asigura un brad perfect pentru multe Craciunuri viitoare si nu veti risca sa il gasiti fara crengute in anul urmator cand il scoateti din beci. Cele mai bune sunt cele cu ace scurte, in forma si o multime de crengute scurte la varf.

Cum se deschide pomul de Craciun

Deschiderea ramurilor este un moment fundamental. Cele mai apropiate de trunchi se deschid pentru a fi perpendiculare pe trunchi, in timp ce cele exterioare trebuie sa fie modelate unul cate unul, dand crengutelor finale o usoara curbura descendenta, pentru a obtine un efect similar cu cel al brazilor din natura.

Daca arborele este frumos si ramurile sunt bine deschise, luminile ar fi suficiente pentru un rezultat respectabil.

Cum sa alegeti luminile pentru pomul de Craciun

Luminile sunt esentiale pentru brazii de Craciun si fac cea mai mare parte a muncii pe cont propriu, asa ca merita sa va ganditi la luminile preferata – sau care dintre ele se potriveste cel mai bine cu decoratiunile sau cu decorul casei. Prima distinctie, care se aplica si daca alegeti luminile albe, este intre iluminarea rece sau cea calda.

Nu exista una mai buna, conteaza doar gustul tau personal. Singurul lucru important este sa fii atent la culoarea firului, pentru ca daca ai un copac deschis nu va trebui sa alegi firul intunecat si invers. Cu cel transparent nu te inseli.

Cate lumini sunt necesare

Pentru un rezultat bun ai nevoie de multe, multe lumini. In general, regula este ca este nevoie de 300 de lumini pentru fiecare metru de inaltime a copacului. Pentru spate nu aveti nevoie de multe, dar intotdeauna este mai bine sa puneti cateva pentru a lumina peretele din spate.

Cum se pun lumini pe bradul de Craciun

In primul rand, incercati-le inainte de a le monta, pentru a nu strica orele de lucru si apoi sa descoperiti ca un fir nu se aprinde. Apoi, atasati conectorii la baza: porniti intotdeauna pe partea laterala a prizei electrice si punctul de plecare este pe trunchiul copacului, nu in lateral sau oriunde sub baza.

Cum sa pui luminile pe ramuri

Nu rotiti luminile in jurul copacului: incepand de la trunchi, rulati sirul de lumini de-a lungul ramurii pana la varf, faceti-l sa ocoleasca varful unei ramuri si reveniti la trunchi (sau aproape) inainte de a va deplasa la ramura urmatoare. In acest fel luminile vor da adancime copacului si efectul va fi plin si frumos.