Atunci cand vine vorba despre fotografi, acestia se impart in doua mari categorii. Prima categorie cuprinde fotografii amatori care pot fi orice persoana care detine un smartphone sau un aparat foto, si care doreste sa faca diferite fotografii.

A doua categorie de fotografi, cuprinde fotografii profesionisti, care fac din fotografie arta. Acestia traiesc din fotografie, fac diferite tipuri de fotografii, si dispun de aparatura foto profesionala.

Fotografii profesionisti, in functie de preferinte, pot alege sa efectueze diferite tipuri de fotografii. De exemplu, Andreescu Gabriel este cel mai renumit fotograf videochat din Romania. Acesta realizeaza sedinte foto pentru escorte si pentru modelele de videochat care lucreaza in cadrul diferitelor studiouri de videochat.

Pentru modelele de videochat, aceste sedinte foto videochat reprezinta o necesitate, pentru ca ele practic prin intermediul fotografiilor provocatoare reusesc sa starneasca admiratia si dorinta clientilor, care platesc multi bani pentru a petrece timpul in compania lor, chiar si virtual.

Nu doar femeile care fac videochat insa, opteaza pentru serviciile unui fotograf videochat precum Andreescu Gabriel, care este un fotograf de top in Romania, in acest tip de fotografii. Chiar si femeile care isi doresc ca peste ani si ani sa aiba o dovada a feminitatii si a frumusetii din tinerete, pot opta pentru acest stil de fotografie.

Femeile care intentioneaza sa ramana insarcinate de-asemenea pot opta pentru acest tip de fotografie, pentru a-si aminti de forma fizica avuta inainte de sarcina, de fiecare data cand revad fotografiile.

Exista si alte stiluri de fotografii, iar in continuare vom prezenta cateva exemple. Acestea sunt toate realizate de catre fotografi profesionisti, care dispun de aparatura foto profesionala, si care au cunostinte despre editare.

Fotografia de eveniment

Cand aducem in discutie acest tip de fotografie, ne referim la fotografii de nunta si de botez, care sunt realizate de catre fotografi profesionisti, cu o vasta experienta. Acestia trebuie ca pe langa aparatura de ultima generatie si editarea fotografiilor, sa cunoasca momentele cele mai importante pentru a le imortaliza.

Fotografie sportiva

Daca iti place sportul, atunci sa fii fotograf sportiv este un lucru extraordinar. Din margine, fotografii sportivi folosesc camere rapide si lentile lungi pentru a mari actiunea si pentru a surprinde fotografiile castigatoare. Fotografiile se termina in materiale publicitare pentru echipe, in publicitate si marketing si in presa online si in scris.

Fotografie stiintifica sau de specialitate

Multe domenii se bazeaza pe o fotografie excelenta pentru publicatii, materiale de instruire si evidenta. Multe companii de cercetare stiintifica si medicala angajeaza fotografi pentru a documenta noi descoperiri.

Multe alte industrii se bazeaza pe fotografii pentru a efectua sondaje si studii. De exemplu, in Florida, studiile asupra vietii salbatice aeriene sunt efectuate de rutina pentru a studia numarul de manate si pasari care traiesc in zone indepartate.

Multe companii de asigurari se bazeaza pe fotografi profesionisti pentru a inspecta casele si cladirile, trimitandu-le rezultatele fotografice companiei pentru a documenta daunele sau starile.

Acestea sunt doar cateva exemple ale domeniilor specializate care folosesc fotografia in mod regulat. Cu ochii si urechile deschise, fotografii care lucreaza pot gasi locuri de munca remarcabile care lucreaza cu guverne si companii private din intreaga lume.

Fotografie de portret

Portretul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de fotograf la care ne gandim cand avem in vedere optiunile de cariera. Genurile de fotografie care pot fi incluse in portrete sunt uluitoare. Clientii cu amanuntul cauta fotografi de portret pentru fiecare faza a vietii: maternitate si nou-nascuti, fotografii de scoala, fotografii de varsta si fotografii generale de familie.

Portretele corporative sunt de asemenea, frecvent utilizate, deoarece angajatii isi actualizeaza fotografiile pentru site-uri web si materiale publicitare. Mai mult, modelele aspirante si profesionale au o nevoie constanta de portofolii actualizate cu un catalog de fotografii actuale pentru a se comercializa pentru agentii si locuri de munca.

Fotografia de portret este un loc minunat pentru a incepe ca fotograf. Construirea unui mare portofoliu de fotografii de calitate poate duce la mai multe afaceri. Poate duce adesea la mai multa munca pentru familii si nunti, deoarece marketingul cuvantului oral isi face magia. Poate duce, de asemenea, la moda si fotografii de concerte.

Fotografie de produs

Mai specifica decat lucrul in publicitate, fotografia de produs este o specializare excelenta. Ganditi-va la toate produsele pentru care le-ati cumparat recent: totul trebuie fotografiat. Fotografiile sunt utilizate pentru cataloage online si de tiparire, precum si pentru etichete si ambalaje. Cea mai mare parte a fotografiei produselor este bazata pe studio, cu un control atent al fundalului, al umbrelor si al iluminarii.

Fotografia produsului acopera mult teren. Fotografia alimentara este o nisa specializata, iar restaurantele trebuie sa isi faca publicitate meselor si sa-si creeze meniurile.

Acestea sunt asadar doar cateva dintre stilurile de fotografii profesionale, care exista, si care sunt realizate fireste, de catre fotografii profesionisti, care au o experienta bogata in aceasta activitate.