Vanessa Youness este recunoscută pentru specializarea sa în chirurgia post-traumatică, dar și pentru interesul față de medicina alternativă, cum este demonstrat prin înființarea Clinicii YOUness în 2017​.

Dr. Vanessa Youness, fondatoarea Clinicii YOUness, este un exemplu de dedicație și inovație în domeniul medical, având o abordare holistică și naturală asupra sănătății și vindecării. Povestea ei este una de transformare personală și profesională, care și-a găsit reflecția în crearea Clinicii YOUness.

Fundația YOUness

Înainte de a examina Clinică YOUness, este esențial să înțelegem valorile care ghidează practica medicală a Vanessei Youness, care se reflectă și în misiunea, viziunea și valorile Fundației YOU ness. Fundația se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovând cercetarea medicală și aplicarea terapiilor naturiste complementare.

Misiunea sa este de a sprijini cercetarea medicală, intervențiile chirurgicale, oferirea de burse pentru studii medicale și susținerea diverselor cazuri sociale. Viziunea fundației este de a contribui la crearea unei lumi mai bune, iar valorile promovate includ responsabilitatea umană, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, acțiunea, perseverența și implicarea.

Înainte de a pune bazele Clinicii YOUness, Dr. Vanessa Youness a avut o carieră în chirurgia reconstructivă post-traumatică. După ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, a ales să-și îndrepte energia către medicina alternativă naturală, o decizie care a influențat în mod semnificativ filozofia Clinicăi YOUness​1​​2​.

Valorile Centrale:

Autovindecarea și Prevenția: Dr. Youness crede cu tărie că organismul uman este complet echipat și pregătit pentru autovindecare și prevenție în moduri naturale. Aceasta este o convingere fundamentală care ghidează abordarea holistică adoptată de Clinica YOUness, unde vindecarea este văzută ca un proces care începe din interior spre exterior, acoperind aspectele mentale, emoționale, spirituale și fizice ale sănătății​.

Medicina Alternativă și Complementară: Experiența personală a Dr. Youness cu scleroza multiplă a condus-o către explorarea terapiilor alternative și complementare. Acest interes pentru medicina alternativă a fost transpus în crearea Clinicăi YOUness, un spațiu unde pacienții pot accesa terapii naturiste și complementare care promovează vindecarea și bunăstarea generală​​.

Dedicația față de Pacienți: Răspunsul Dr. Youness la întrebarea despre motivul pentru care a ales această cale este întotdeauna același: „Din dragoste pentru oameni!”. Dedicația față de pacienți și dorința de a oferi îngrijire holistică sunt reflectate în modul în care Clinica YOUness este structurată și în serviciile oferite​.

Clinica YOUness, fondată de dr. Vanessa Youness, emană un concept unic în România, încurajând oamenii să se reconecteze cu sinele lor interior într-un mediu relaxant și vindecător. Dr. Youness, având specializarea inițială în chirurgia post-traumatică, a ales să își canalizeze energia către un concept de medicină alternativă, pe care l-a încorporat în întreaga structură și filozofie a clinicii YOUness​​.

Valorile și principiile care ghidează practica medicală a dr. Vanessa Youness și, implicit, activitatea Clinicii YOUness, sunt profund înrădăcinate în ideea de vindecare holistică și reconectare cu esența umană.

Aceasta consideră că fiecare corp uman este complet echipat și pregătit pentru autovindecare și prevenție pe căi naturale, viziune care se reflectă în mod direct în serviciile și tratamentele oferite la Clinica YOUness​.

Un element central în filozofia clinicii YOUness este conceptul de „Eu sunt tu, tu ești eu, iar noi unul”, care subliniază interconectivitatea dintre pacient și medic, și accentuează importanța empatiei și compasiunii în procesul de vindecare. Viziunea clinicii este de a oferi un spațiu de purificare, vindecare, fericire, iubire și relaxare, unde pacienții – referiți mai degrabă ca oaspeți – sunt încurajați să exploreze și să îmbunătățească starea lor fizică, emoțională și spirituală. Clinica își propune să ofere o experiență de vindecare completă, încurajând o abordare pozitivă și holistică asupra sănătății și bunăstării​​.

Clinica YOUness a dezvoltat programe speciale de prevenire și combatere a unei varietăți de afecțiuni, subliniind importanța energiilor pozitive și a terapiilor alternative în combaterea bolilor. În plus, clinica a adunat o echipă de specialiști de top în domeniu, creând un mediu care inspiră și expiră iubire și armonie, iar aceasta se reflectă în mod evident în modul în care sunt tratate afecțiunile pacienților și în relațiile stabilite între personalul clinic și pacienți​​.

Dr. Vanessa Youness, fondatoarea Clinicii YOUness, este cunoscută pentru abordarea sa holistică și naturală în domeniul medicinei. După absolvirea Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, a venit în București pentru a se specializa în chirurgia reconstructivă post-traumatică. În primul an de specializare, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, moment care a marcat-o și a determinat-o să își canalizeze energia către medicina alternativă naturală, o opțiune de tratament pe care a ales-o cu succes pentru propria afecțiune​​.

Clinica YOUness, situată la aproximativ 30 minute distanță de București, reprezintă materializarea viziunii sale medicale. Este descrisă ca un proiect născut din dragoste și atenție pentru cele mai mici detalii, având scopul de a oferi o experiență de vindecare completă și holistică pacienților. Dr. Youness consideră că fiecare corp uman este pe deplin echipat și pregătit pentru auto-vindecare și prevenire în moduri naturale. Această clinică este realizarea viziunii și credinței sale că vindecarea începe din interior spre exterior, oferind astfel vindecare completă: mentală, emoțională, spirituală și fizică​​.

În ceea ce privește practica medicală a Dr. Youness, aceasta reflectă o dedicație profundă față de îmbunătățirea calității vieții pacienților săi. Este cunoscută pentru pozitivitatea, entuziasmul și zâmbetul său contagios, fiind o sursă inepuizabilă de energie pozitivă pe care nu ezită să o împărtășească cu cei din jur. Întrebată despre motivația sa, răspunsul este mereu același: „Din dragoste pentru oameni!”​.

Clinica YOUness nu este doar o destinație medicală, ci un proiect de suflet care își propune să ofere o experiență de vindecare holistică. Fiecare aspect al clinicii, de la design până la tratamentele oferite, reflectă filosofia de vindecare naturală și holistică a Dr. Youness. De asemenea, Dr. Youness a lăsat amprenta personală în toate etapele dezvoltării proiectului YOUness WELLness Clinic & Retreats, subliniind astfel importanța pe care o acordă detalilor și bunăstării pacienților săi​​.

Prin abordarea sa unică, Dr. Youness își propune să schimbe modul în care societatea percepe și se raportează la medicină, promovând un model de îngrijire care pune accentul pe vindecarea holistică și naturală, în contrast cu abordările tradiționale, mai invazive. Aceasta a ales să investească energia într-un concept de medicină alternativă, după ce a obținut specializarea în chirurgia post-traumatică, demonstrând astfel angajamentul său profund față de explorarea și promovarea metodelor de vindecare naturală și holistică​​.

Valorile care ghidează practica medicală a Dr. Vanessa Youness și modul în care acestea se reflectă în activitatea Clinicii YOUness subliniază importanța unui tratament centrat pe pacient, care încurajează auto-vindecarea și prevenirea în moduri naturale. Aceste principii sunt fundamentul pe care Dr. Youness și-a construit practica medicală și clinica, cu scopul de a oferi pacienților o cale de vindecare care subliniaza complexitatea și interconectarea dintre corp, minte și spirit.