Atunci cand vrei sa te protejezi impotriva unei sarcini pentru care nu esti pregatita, este important sa alegi metodele potrivite pentru tine. Exista multiple feluri de protectie.

Fiecare dintre acestea are un grad mai mic sau mai mare de siguranta. Este bine sa mergi la medicul ginecolog si sa discuti optiunile care sunt utile pentru tine, in functie de varsta, de starea de sanatate sau de stilul de viata. Pentru a face o programare pentru o vizita la ginecolog Targu Mures 2022, poti sa cercetezi informatiile disponibile pe site-ul CaritSanMed.ro.

Aici vei descoperi medici ginecologi care sunt indreptati catre o comunicare frumoasa si deschisa si care te ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru corpul tau.

O sa poti sa pui intrebari si sa stii care sunt variantele care ti se potrivesc. Iata care sunt principalele motive pentru care este bine sa folosesti anumite metode de protectie sexuala si care ar putea sa fie recomandarile medicului ginecolog:

  1. Medicul ginecolog iti va recomanda mijloacele de protectie care sunt potrivite pentru varsta si situatia ta

Asadar, medicul ginecolog o sa iti puna intrebari si o sa observe care sunt dorintele si nevoile tale din acel moment. De exemplu, in functie de varsta, poate sa iti recomande pozitionarea unui sterilet sau folosirea pilulelor contraceptive.

Medicul o sa stie care sunt solutiile potrivite pentru corpul tau si o sa reuseasca sa iti dea argumente pe care le poti lua in considerare pentru decizia ta finala. De altfel, poti sa mergi din nou la consult peste o perioada stabilita anterior si sa primesti un feed-back sau sa ceri alte sfaturi.

Este important sa descoperi care sunt variantele care te fac sa te simti bine, in confort.

  1. Poti sa primesti sfaturi legate de metodele contraceptive in functie de starea ta de sanatate

Este important de stiut ca medicul tau o sa iti faca anumite analize de sange sau specifice zonei aparatului reproducator. O sa colecteze informatii despre istoricul familiei din care faci parte si o sa te ajute sa intelegi riscurile pentru anumite tipuri de metode de contraceptie.

De exemplu, pot exista anumite restrictii pentru pilulele contraceptive daca ai anumite boli sau un istoric de diabet, boli de inima sau cancer, etc. Medicul va corela informatiile si va putea sa iti dea solutiile potrivite pentru tine.

  1. Protectia pe care o folosesti este recomandata si in functie de stilul tau de viata

Este bine sa cunosti riscurile pe care le poti avea si din punctul de vedere al bolilor pe care le poti face atunci cand ai activitate sexuala. Este recomandat sa folosesti protectie atunci cand ai o viata sexuala frecventa si sa stii care sunt metodele de a verifica permanent starea ta de sanatate.

Medicul o sa te tina la curent cu variantele prin care poti sa ai siguranta pentru corpul tau. Ginecologii de la CaritSanMed sunt alaturi de tine pentru a te ajuta sa iei deciziile informate de care ai nevoie.