Ciresele negreciresele amare si ciresele dulci arata foarte mult la fel… Deci, in cazul lor, care este diferenta? Sa aflam mai multe despre aceste tipuri de fructe.

Ce este cireasa amara

Deoarece nu toata lumea a avut norocul sa le manance, va explicam ce sunt ciresele amare. Ciresele amare sunt fructele „Prunus Cerasus”, o varietate de cires care este cunoscuta sub numele de „cires acid”. Acestea sunt rosii care, odata mature, au un diametru de 1-1,5 cm. Ele au o pasta palida, aproape galbena si putin aderenta. Gustul acestora este destul de amar. Cireasa amara este, pe scurt, un fruct foarte diferit atat de ciresul negru, cat si de ciresul dulce.

Sunt ciresele negre si ciresele amare la fel?

Daca va intrebati daca ciresele negre si ciresele amare sunt aceleasi, raspunsul este „nu”. De fapt, mai exact, cireasa amara este o varianta a cireselor negre clasice care are pulpa si suc de culoare deschisa, un gust usor amar si acid care nu il face deosebit de potrivit pentru consumul natural.

Cireasa amara, pe de alta parte, are o nuanta rosiatica-negricioasa si este, de asemenea, mai acida si amara decat cireasa neagra. Inutil sa spun, ambele dau gustul lor atunci cand sunt utilizate pentru prepararea de dulciuri si lichioruri.

O mica curiozitate pentru iubitorii de vin: ciresul amar este folosit la prepararea vinului sau celebru si omonim din regiunea italiana Marche, o bautura dulce care este servita ca desert la sfarsitul mesei si care are o traditie veche a vinului.

Inghetata de cirese

Pentru cei care, pe de alta parte, prefera ciresul negru, aflam ca laboratoarele de inghetata din lumea intreaga folosesc acest fruct la prepararea inghetatei. Aceasta delicatesa este mult mai mult decat o inghetata de cirese negre, deoarece este combinata cudiferite tipuri de crema, alune caramelizate etc.

Rezultatul este o aroma de inghetata corpolenta si invaluitoare, caracterizata printr-un amestec de texturi care cuceresc cerul gurii. Poti cumpara de aici un cires amar autofertil.

Utilizari ale cireselor amare: vin si gem

Dupa cum am mentionat deja, ciresele au un gust diferit in functie de soiul ales si, prin urmare, se preteaza la diferite preparate si utilizari. In timp ce ciresele dulci sunt perfecte atunci cand sunt savurate asa ca atare, ciresele amare sau cele negre sunt folosite cu precadere la diferite preparate.

Ciresele negre, in special, sunt folosite pentru a pregati celebrul vin marche: o bautura dulce care este servita ca desert la sfarsitul unei mese si are o traditie foarte lunga. Tulpinile de fructe au, de asemenea, proprietati benefice interesante: sunt recoltate atunci cand sunt complet coapte si lasate sa se usuce la soare.

Din cirese negre cat si din cele amare putem gasi preparate precum tarte, inghetata sau de ce nu, gem, dulceata sau chiar siropuri. Ciresele, de orice fel, aduc beneficii multiple organismului printr-un aport de vitamine atat de esentiale unei bune dezvoltari ale corpului.