In prezent, exista mai multe tipuri de decoratiuni interioare perfecte pentru proiectarea unei case cu cele mai recente tendinte.

Propuneri care te vor ajuta sa creezi spatii pline de personalitate si stil. Va spunem care sunt cheile celor mai importante  stiluri decorative ale momentului.

Care sunt stilurile sau tipurile de decoratiuni interioare?

In esenta, tipurile de decoratiuni interioare sau stiluri decorative sunt un anumit mod de decorare sau amenajare a unui spatiu, prin anumite linii directoare, forme, mobilier, culori, tipuri de compozitii, tesaturi sau elemente structurale si arhitecturale legate in general de un context sociocultural specific, cu propriile caracteristici si identitati.

Cate stiluri sau tipuri de decoratiuni interioare exista?

In zilele noastre exista mai multe tipuri de decoratiuni interioare. Unele dintre aceste stiluri de decoratiuni interioare rezista in timp, iar altele evolueaza in stiluri noi sau pur si simplu dispar dupa cativa ani. Vezi aici si decoratiuni tropicale pentru apartament care cu siguranta te vor ajuta sa obtii decorul potrivit.

Am putea spune ca, astazi, tipurile de decoratiuni interioarein vigoare sunt urmatoarele:

 • Stilul nordic sau scandinav
 • Stilul contemporan
 • Stilul rustic traditional
 • Stil rustic urban
 • Stilul industrial
 • Estilo boho-chic
 • Stilul mediteranean
 • Stilul minimalist
 • Stilul Wabi-sabi
 • Stilul Japandi
 • Stilul clasic
 • Stilul de tranzitie

Confruntandu-te cu atat de multe alternative de tipuri de decoratiuni interioare, este de preferat sa iti analizezi preferintele, sa te recunosti in raport cu tendintele in materie de decoratiuni interioare care se potrivesc cel mai bine gusturilor si nevoilor tale, deoarece spatiul pe care il locuiesti va fi reflectarea fidela a personalitatii tale, ceea ce iti va permite sa te simti in armonie cu noua ta casa.

4 Tendinte de stiluri de decorare interioara, care sunt la moda

 • Printre tipurile de decoratiuni interioare mentionate se numara patru propuneri care sunt esentiale daca vrei sa te bucuri de o casa in ultima generatie: decoratiuni nordice, minimaliste, actualizate in stil rustic si japandi.

Va spunem care sunt cheile acestor tendinte in decorarea interioara.

Tipul de decoratiuni interioare nordice

 • Este tipul de decoratiuni interioare care a castigat mai multi adepti in ultimii ani, datorita prospetimii, caldurii si versatilitatii sale, caracteristici esentiale care ne permit sa proiectam spatii extrem de confortabile si foarte personale.
 • Desi acest stil decorativ a devenit popular in intreaga lume in ultimii ani, a facut parte din cultura scandinava de la mijlocul secolului al XX-lea, datorita conditiilor meteorologice particulare ale tarilor care alcatuiesc peninsula scandinava, formata din Norvegia, Suedia si Finlanda, pe langa Danemarca.
 • Deficitul de lumina naturala si frig marcheaza designul interior al caselor in stil nordic; Din acest motiv, tipul de decoratiuni interioare nordiceisi propune sa maximizeze luminozitatea si crearea de spatii mai calde si mai confortabile.
 • Utilizarea tonurilor de alb si a culorilor neutre, cum ar fi gri deschis si bej, in vopsele interioare, mobilier, textile si accesorii, devin elemente esentiale pentru atingerea acestui obiectiv, inmultind luminozitatea interioara a locuintelor si senzatia de amplitudine spatiala.

Lemnul este un alt element cheie. Acest material, foarte abundent in tarile nordice, este utilizat atat in acoperiri interioare si podele, cat si in mobilier. Desigur, pentru a proiecta medii nordice este necesar sa alegeti paduri usoare, netratate sau lacuite, folosind finisaje mate si non-lucioase.

Cum este decorul country?

Decorul country este un stil de decorare care evoca farmecul si confortul vietii rurale, prin utilizarea de elemente rustice si naturale. Este un stil care se bazeaza pe finisaje si obiecte din lemn, piatra, fier forjat si textile din bumbac sau in.

Elementele cheie ale decorului country includ mobilierul simplu, dar confortabil, cu forme ergonomice si cu aspect rustic, precum si obiectele de artizanat si antichitati. Culorile folosite sunt de obicei tonuri de pamant si culori pastelate, precum verde, galben, bej sau albastru deschis.

Texturile sunt importante in decorul country si includ materiale precum lana, bumbac, in sau piele. Covoarele tesute manual si pernele cu imprimeuri florale sau animale sunt detalii populare. Draperiile sunt realizate din materiale naturale si au un aspect informal.

Accesorii precum cani de cafea din ceramica, vaze din lut, paturile tricotate si plantele sunt elemente de decorare populare in stilul country. Elementele decorative cu motive naturale, precum animalele si plantele, sunt utilizate adesea in acest stil de decorare.

Lumina este importanta in decorul country, iar lampile si candelabrele din fier forjat, cu abajururi din sticla sau textile, sunt o alegere populara. In plus, lumanarile si lampilele cu lumanari creeaza o atmosfera calda si placuta.

Decorul country este un stil de decorare care pune accentul pe elementele rustice si naturale, cu un aspect informal si confortabil. Este un stil care evoca farmecul si confortul vietii rurale, prin utilizarea de materiale naturale si obiecte de artizanat. Este potrivit pentru persoanele care apreciaza atmosfera calda si placuta si care doresc sa creeze un spatiu confortabil si primitor in casa lor. Cu accesorii si detalii potrivite, stilul country poate adauga un element de frumusete si confort in orice casa.