Publicitatea este un aspect al marketingului. In timp ce marketingul este o modalitate generala de a vorbi clientilor despre propria marca, rolul in productia anunturilor este si mai important. Acesta este conceput pentru a stimula vanzarile. Reclamele pot fi pe termen scurt pentru promotii speciale sau pe termen lung, acestea necesitand de obicei o investitie financiara.

In Bucuresti sunt astazi diverse productii publicitare. Aceste optiuni variaza de la publicitate traditionala la diverse tiparituri profesionale destinate consumatorilor si intreprinderilor, pana la reclame si, desigur, bannere, panouri publicitare si multe altele. Un exemplu de o astfel de productie, se poate gasi aici: https://www.markprint.ro/categorie/productie-publicitara/.

In cazul in care se constientizeaza faptul ca publicitatea poate ajuta afacerea, dar nu exista siguranta de a incepe, se vor putea explora diverse actiuni de creare ale anunturilor si se va putea vedea ce optiuni se potrivesc nevoilor si bugetului personal.

Atunci cand o afacere lanseaza un produs nou, publicitatea ofera o modalitate perfecta de a face publicul tinta sa afle despre produs. Alegand crearea reclamelor, se va putea demonstra eficacitatea produsului personal. Unul dintre rolurile importante ale reclamei este de a creste gradul de constientizare a unui produs sau serviciu, cum ar fi numele marcii si pretul. Publicitatea poate fi folosita pentru a creste gradul de constientizare a unui produs sau serviciu si de a evidentia unicitatea marcii. Astazi, din cauza concurentei acerbe, constientizarea singura nu este suficienta, este nevoie si de o constientizare la nivel inalt.

Companiile folosesc adesea productia de reclame pentru a arata cum produsele lor sunt mai benefice sau mai eficiente decat produsele concurentilor similari. In unele cazuri, comerciantii cu amanuntul simt nevoia sa faca publicitate deoarece concurenta acopera paginile ziarelor sau posturilor TV cu propriile reclame. Daca se va dori diferentierea de concurenta, punand accentul pe avantajul competitiv al produsului, atunci o publicitate personalizata eficienta poate fi de ajutor.

Publicitatea ajuta la a face cunoscut produsul publicului tinta. Furnizarea de informatii merge mana in mana cu cresterea gradului de constientizare a produsului. Clientii potentiali trebuie sa cunoasca detaliile produsului, cum ar fi functia si scopul acestuia. Informatiile despre produse sunt la mare cautare, mai ales cand ajung pe piata sau apar modificari ale acestora. Obtinerea informatiilor corecte despre un produs prin crearea de reclame poate ajuta consumatorii sa ia decizii de cumparare.

Atunci cand o societate comerciala ofera un produs similar, compania nu trebuie doar sa informeze clientii despre disponibilitatea produsului, ci si sa-i convinga sa cumpere. Cu ajutorul mesajelor persuasive si inteligente create de anuntul propriu, se poate incerca sa se ilustreze avantajele produsului in comparatie cu altele de pe piata. Se pot alege dintre creatiile reclamelor cu mesaje creative, demonstratii de produse la targuri, gratuitati, oferte premium.

Promovarea este necesara pentru a crea sau intari atitudini in mintea publicului tinta. Specialistii in marketing doresc ca publicul lor tinta sa aiba o atitudine pozitiva fata de marca lor. O atitudine pozitiva fata de un brand ajuta la cresterea vanzarilor acestuia. Prin tehnici de promovare precum crearea de reclame, se poate creste atragerea clientilor actuali si potentiali fata de produsele proprii.

De ce este marketingul important?

Marketingul este important pentru ca va permite sa va impartasiti produsele si serviciile unui public de nisa in mod strategic. Va ajuta sa spuneti, sa le aratati si sa DEDOVEDITI oamenilor cat de grozava este afacerea dvs. si cum ii puteti ajuta. De asemenea, puteti educa oamenii cu privire la subiecte legate de afacerea dvs., inclusiv despre cum sa rezolvati problemele comune si care sunt solutiile cele mai bune. Un sondaj pentru intreprinderile mici realizat de Campaign Monitor a constatat ca 78% dintre respondenti planuiesc sa -si mareasca cheltuielile pentru marketing digital in continuare.

O alta statistica a spus ca opt din zece magazine online esueaza in decurs de 24 de luni de activitate! Si asta se datoreaza in mare parte problemelor legate de branding si lipsei unui marketing bun.

Fara marketing, afacerea ta nu are voce. Fara o voce, nu poti ajunge la oameni si sa te conectezi cu ei. Si fara conexiune si comunicare, nu ramai cu mult mai mult decat un produs sau serviciu, doar stand acolo… singur… in intuneric.

Iata cinci motive specifice pentru care marketingul este esential pentru afacerea dvs. mica in anii 2020.

Scopul principal al marketingului este de a da vestea despre afacerea ta: cine esti si ce produse sau servicii oferi.  Creati constientizarea marcii, ajutati oamenii sa va inteleaga afacerea in profunzime si mentineti clientii fideli fericiti, astfel incat sa le spuna prietenilor si sa revina pentru mai multe.

Marketingul nu este DOAR pentru ochii si urechile clientilor tai. De asemenea, puteti obtine informatii valoroase despre publicul dvs. tinta (cei care va iubesc deja).

Ajungeti intr-un loc in care le intelegeti profund dorintele, nevoile si problemele. Aflati cum ii puteti ajunge acolo unde se afla si conectati-va cu ei in moduri semnificative. Potrivit Forbes , consumatorii vor cheltui cu aproximativ 48% mai mult in timp ce cumpara online daca au o experienta personalizata.