De cele mai multe ori ne inspaimanta faptul ca anumite insecte se hranesc cu sangele nostru pe timpul noptii. Poate fi greu sa dormiti bine daca stiti ca in camera dumneavoastra exista daunatori mici care se tarasc peste tot.

Cu toate ca pare dificil de exterminat, in cele din urma, plosnitele sunt relativ inofensive comparativ cu alti daunatori. Nu raspandesc boli precum capusele sau tantarii si, iar cu exceptia cazului in care sunteti alergic, nu sunt periculoase. Puteti afla mai multe detalii legate de plosnite pe DestinatiiDeVacanta.ro.

In cazul in care locuiti la hotel sau intr-un apartament inchiriat, ar trebui sa alertati proprietarul sau administratorul proprietatii. Daca detineti casa, sariti peste acest pas. In functie de locul in care locuiti, ar pute exista si anumite costuri extra.

De altfel, este important sa anuntati si vecinii in legatura cu ce se intampla in cladirea in care locuiesc. Nu este foarte obisnuit, dar plosnitele se pot deplasa de la un etaj la altul.

Daca v-ati decis sa exterminati dumneavoastra plosnitele din locuinta, noi va oferim cateva sfaturi. Lasati mobilierul acolo unde este si nu faceti nimic in graba. Daca incepeti sa scoateti lucrurile din camera infestata, veti raspandi infestarea in toata locuinta.

Sansele sunt mari sa se intample acest lucru,  insa veti putea sa va salvati toate piesele de mobilier.

Care este cea mai buna metoda de a scapa de plosnite

Sfat: plosnitele sunt o problema destul de frecventa. Aceste insecte nu au nimic de-a face cu curatenia si nu este vina dumneavoastra daca sunt in casa.

Cei mai multi proprietari vor recunoaste acest lucru si vor fi destul de intelegatori. Pastrati toate animalele de companie departe de dormitor timp de cateva zile.

Daca aveti o pisica sau un caine si nu le-ati observat ca se scarpina foarte mult, probabil ca nu au fost atacate si infestate (plosnitele prefera sa se hraneasca cu sangele oamenilor si rareori se hranesc cu sangele animalelor de companie).

Obtineti datele de contact ale companiilor de deratizare, astfel incat sa eliminati plosnitele rapid. Daca angajati un exterminator, acesta va folosi cele mai puternice insecticide. Asadar, cel mai probabil va trebui sa stati in alta parte pentru o noapte sau doua.

Aceasta este singura solutie reala daca o proprietate intreaga este infestata. Este cu adevarat nerealist pentru un proprietar sa deratizeze o casa intreaga. Din fericire, de cele mai multe ori plosnitele se gasesc doar in dormitor.

Sigilati cearsafurile, paturile si hainele infestate in pungi de gunoi. Luati niste pungi de gunoi cu manere de strangere. Umpleti-le cu cearsafurile, paturile si hainele infestate, iar apoi legati punga. Folositi mai multe pungi daca aveti nevoie.

La final, puteti chiar dumneavoastra sa spalati aceste articole, sau sa le trimiteti la spalatoria locala.Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la raspandirea plosnitelor. Atata timp cat sacii sunt sigilati, nu aruncati hainele pe nicio suprafata si asezati hainele direct in masina de spalat, nu vor exista sanse sa infesteze si alte locuri.

Puteti lasa in saci si haine curate pe care le aveti. Cu siguranta trebuie sa spalati tot ceea ce este in sertare, dar va puteti ocupa de aceste aspecte mai tarziu.

Intr-o infestare medie, aproximativ 70% din plosnite vor fi in saltea. Daca nu puteti contacta un exterminator,  tratati-va salteaua, folosind insecticide puternice.