Fireste, fiecare gospodina viseaza la un aspirator elegant si modern, dar nu toata lumea stie cum sa ia decizia corecta si care ar trebui sa fie unitatea in specificatiile tehnice.

Pentru a va asigura ca produsul nu dezamageste in timpul curatarii, trebuie sa va ganditi in avans la ce unitate este necesara si in ce scop. Nu alege modele prea scumpe sau prea populare pe piata de vanzari. Cel mai important lucru este ca dispozitivul are o putere excelenta si poate satisface pe deplin dorintele proprietarului sau.

Este important ca puterea de aspiratie a aspiratorului sa afecteze in mod direct cantitatea de energie consumata si modul de a face fata sarcinii in mod eficient. Aspiratoarele sunt echipate cu motoare de aspiratie si filtre pentru a trage murdarie si praf.

Puterea de aspiratie a aspiratorului

Cel mai puternic aspirator – nu inseamna o treaba buna si o curatare excelenta.

Puterea in astfel de dispozitive este de doua tipuri:

  • Consumat din retea;
  • Aspiratie

Foarte des poate fi vazut in corpul potentei produsului, care este consumata de un aspirator, deoarece parametrul arata solid si atrage atentia consumatorilor. De fapt, consumul de energie poate fi prea mare, dar aportul de aer este slab, ceea ce inseamna ca curatarea nu va fi doar ineficienta, ci si lenta.

De aceea, expertii nu recomanda cumpararea unui dispozitiv pe baza datelor aflate in caz. Ar trebui sa cititi manualul de instructiuni al producatorului si toate instructiunile de operare cat mai aproape posibil.

In medie, consumul maxim de energie este de 1500 W – 3000 W, dar puterea optima de aspiratie este de 250-480 W.

Pentru a efectua o curatare standard de uz casnic, este suficient sa cumparati un aspirator cu o capacitate de 250-320 wati. Daca casa este alergica, atunci ar trebui sa alegeti un aspirator cu o putere maxima de aspiratie de 400 W, ceea ce va permite o curatare mai rapida si mai eficienta.

Mai putin in functionarea unor astfel de produse este ca acestea afecteaza calitatea covoarelor si, in curand, vor fi uzate, mai ales daca au un numar mare de covoare.

Puterea utila se explica prin doi factori:

  1. Puterea poate fi cat se poate de utila si se realizeaza in cateva secunde dupa ce masina incepe sa functioneze, atata timp cat colectorul de praf este curat.
  2. Exista o putere medie eficienta care este utilizata pe toata durata de viata a aspiratorului.

Puterea va scadea treptat pe masura ce colectorul de praf se umple, iar la sfarsitul curatarii va fi, in medie, mai mic de 30%.

Cel mai puternic aspirator din punct de vedere al puterii de aspirare

Cum se determina tipul de model si de a alege un aspirator bun? Exista multe produse in magazine, prin care puteti curata si care poate fi cea mai buna optiune? Initial, este necesar sa aflati de ce depinde puterea dispozitivului si apoi sa acordati atentie caracteristicilor alegerii produsului cat mai corect posibil.

Alte utilizari ale aspiratorului

Indiferent daca iti place sau urasti aspiratorul, acesta poate face mult mai mult decat sa indeparteze praful si murdaria de pe podele si covoare. Deoarece ai o masina care foloseste aspiratia pentru a capta mizeria, iata opt utilizari surprinzatoare pentru actiunea aspiratorului dvs. in toata casa.

Pentru cele mai multe dintre aceste activitati, veti avea nevoie de  un aspirator vertical care include un furtun cu diferite atasamente sau un aspirator de mana portabil detasabil, mai degraba decat un simplu aspirator vertical de podea. Pentru unele locuri, un aspirator portabil mai mic va functiona bine.

Sarcina unui aspirator este sa stranga tot parul de animale care se lipeste de covoare si care se prabuseste pe podelele din lemn de esenta tare. Dar il puteti folosi si pentru a aspira asternutul animalului de companie si pentru a indeparta parul animalului de companie de pe pilote si cuverturi de pat inainte de a le arunca in masina de spalat.

Parul in exces intr-o masina de spalat este unul dintre principalii vinovati in cauzarea infundarii, a scurgerilor si a defectarii pompelor de apa.

Exista, de asemenea, accesorii pe care le puteti achizitiona pentru a va ingriji cainele periand si aspirand toata blana libera, dar nu uitati sa nu faceti nimic care sa va faca animalul de companie inconfortabil.

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio arata ca aspirarea frecventa va ucide 96% dintre purici (adulti si larve) dintr-o casa.  Aspiratorul este, de asemenea, o modalitate excelenta de a indeparta acarienii de praf si celulele pielii umane cu care se hranesc de pe saltele.

Un aspirator si un instrument pentru fisuri sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a ajunge si de a captura paianjeni sau tantari care se aduna in colturile tavanului. Dupa ce insectele dispar, atasati o carpa alba curata la unealta cu o banda de cauciuc pentru a lua panze de paianjen si praf.