Persoanele care au nevoie de un smartphone la un raport calitate – pret foarte atractiv, cel mai probabil isi vor indrepta atentia spre modelul Mi A1 de la Xiaomi.

La fel ca toate telefoanele scoase pe piata de catre cei de la Xiaomi, si modelul Mi A1 se bucura de o mare popularitate chiar daca are si unele mici probleme (la fel ca toate smartphone-urile de pe piata, pentru ca nu exista un telefon perfect la ora actuala).

Dispozitivul dispune de specificatii tehnice mai mult decat decente, iar pentru foarte multi utilizatori, acest model poate reprezenta cea mai buna alegere atunci cand cauta un smartphone midrange.

Cei care folosesc in scopuri normale telefonul (comunicare, socializare, navigat pe internet, vizionarea filmelor, etc., isi pot face treaba cu usurinta cu un asemenea model).

Cu toate acestea, exista si unele detalii mai putin placute pe care trebuie sa le cunoasteti, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

  1. Mufa pentru casti nu functioneaza uneori

Problema cu mufa castilor care nu functioneaza, este o alta problema cu care utilizatorii Mi A1 ar putea avea de-a face (daca nu au avut de-a face pana in prezent). Exista cazuri in care jack-ul poate functiona, dar calitatea sunetului va fi cu adevarat slaba.

De cele mai multe ori, problema se datoreaza acumularii de scame sau murdarie. In astfel de cazuri, folosirea unui ac subtire pentru a sapa murdaria acumulata poate fi de ajutor. Daca nu va ajuta acest truv, este important sa duceti telefonul intr-un service.

  1. Telefonul ruleaza prea lent

Cand telefonul dvs. functioneaza prea lent, este posibil ca unele aplicatii sa ruleze pe fundal, consumand puterea procesorului si ocupand prea multa memorie RAM. Acest lucru este adesea asociat cu alte probleme de performanta, cum ar fi problemele legate de baterie.

Pentru a rezolva aceasta problema in ceea ce priveste modelul Xiaomi Mi A1, puteti incepe prin dezinstalarea unor aplicatii care nu sunt foarte utile. Posibilitatea ca o aplicatie sa provoace problema este destul de mare.

Este posibil sa fie necesar sa efectuati o resetare din fabrica sau sa dezinstalati aplicatiile instalate recent pentru a vedea daca acestea cauzeaza problema. Resetarea din fabrica ar trebui sa fie ultima solutie, si ar putea rezolva problema de cele mai multe ori.

  1. Problema de scurgere a bateriei

Mi A1 vine cu o baterie de 3080 mAh si nu ar trebui sa se descarce prea usor. Cu toate acestea, exista cazuri in care bateria dispozitivului se descarca rapid, chiar si atunci cand nu telefonul nu este folosit.

Aplicatiile sunt intotdeauna in spatele unor astfel de incidente. Pentru a rezolva problema, puteti porni dispozitivul in modul safe, tinand apasat butonul de pornire si tinand apasata optiunea de oprire pana cand vi se prezinta optiunea de repornire in modul sigur.

Daca bateria nu se descarca in modul sigur, este cel mai probabil ca o aplicatie instalata sa cauzeze problema. Puteti dezinstala aplicatiile instalate recent pentru a sti care este aceea care cauzeaza problema. Daca problema persista dupa toate acestea, efectuarea unei resetari din fabrica poate fi ultima solutie.

In cazul in care nici dupa resetarea telefonului si aducerea acestuia la setarile din fabrica problema nu se remediaza, atunci trebuie dus telefonul intr-un service gsm. Cel mai probabil specialistii ii vor schimba bateria.

  1. Display spart

Cand discutam despre display-ul spart sau crapat, este evident ca singura solutie consta intr-o inlocuire display Xiaomi. Aici insa de mentionat este faptul ca problema nu provine de la telefon, ci de la utilizatori. In cazul in care acestia si-ar echipa telefoanele cu o folie de sticla pentru protectia ecranului si cu o husa, ar preveni o asemenea problema.

Pentru ca utilizatorii neglijeaza protectia dispozitivelor, cele mai multe modele Xiaomi Mi A1 care ajung in service, au nevoie de o inlocuire display Xiaomi.