Casele de amanet auto (https://amanetauto.com.ro/)  fac posibila obtinerea de credit prin punerea unui vehicul ca garantie. Iti spunem functioneaza, cerintele, documentatia si toate detaliile..

Amanetarea unui vehicul este o forma de imprumut cu garantie mobila sau ipotecara in care masina este pusa ca bun de valoare. Aceasta este una dintre alternativele care exista pentru a obtine lichiditate in acest moment, dar ce cerinte sunt necesare?

Cum functioneaza casele de amanet auto? Rezolvam toate indoielile. Amanetarea unui vehicul se face in mai multe moduri si anume:

Pion cu custodie

Un imprumut cu o garantie mobila (care nu depaseste 80 % din valoarea evaluata) se acorda prin plasarea autoturismului drept garantie si prin lasarea acestuia in custodia casei de amanet pana la plata tuturor platilor.

In acest caz, pe langa dobanda, clientul trebuie sa suporte costurile depozitului.

Amanetarea neprivative de libertate

Un imprumut este acordat (nu depaseste 60 la suta din valoarea evaluata) prin punerea masinii ca garantie, dar permitand clientului sa continue sa-l foloseasca. Pentru a face acest lucru, el trebuie sa plateasca o taxa de inchiriere si sa aiba o asigurare auto la toate riscurile, pe langa satisfacerea datoriei suportate si a dobanzii corespunzatoare.

 Cum functioneaza casele de amanet auto?

Dupa cum am vazut, casele de amanet ofera diferite alternative de imprumut, datorita carora ofera bani rapid, fara a necesita clientului garantii de solvabilitate economica. Singura cerinta este ca si clientul sa detina masina, deoarece aceasta va fi garantia operatiunii.

Desigur, sunt acceptate numai vehiculele care nu depasesc 10 ani si care sunt platite integral (desi, in unele cazuri, acestea din urma nu reprezinta o cerinta esentiala).

Procesul operatiunii este dupa cum urmeaza:

Evaluarea

Primul lucru pe care compania il face este sa evalueze vehiculul si sa decida ce procent din valoarea sa, clientul va primi in schimbul masinii. Aceasta evaluare depinde de fiecare companie, desi majoritatea imprumuta doar intre 40 si 50 la suta din valoarea masinii. In unele cazuri, in loc sa se aprecieze vehiculul, valoarea din Buletinul statistic al vehiculelor de mana a doua pentru trimestrul curent este utilizata ca referinta.

De asemenea, negociaza timpul in care clientul va trebui sa-si indeplineasca datoria, stabilita in mod normal la trei luni.

Prezentarea documentatiei

In cazul in care clientul este multumit de suma ce trebuie primita, de termenele, de cheltuielile aferente si de comisioane si dobanzi, acesta trebuie sa prezinte documentatia necesara pentru oficializarea operatiunii.

Documentatia solicitata de obicei este:

  • Zile
  • Fisa tehnica
  • Certificatul de inregistrare.
  • Impozitul municipal al anului in vigoare.
  • Document care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului.
  • In plus, clientul trebuie sa livreze cartile si seturile de chei auto.
  • Obtinerea imprumutului

Odata ce documentatia este livrata, imprumutul este livrat, care se poate face in numerar sau prin depunere in contul clientului. Aceasta ultima optiune este cea mai recomandata

 Rambursarea imprumutului

Clientul trebuie sa returneze suma imprumutata si dobanda in intervalul de timp convenit. Daca nu, poti solicita o extensie. Dar, daca nu platesti in cele din urma, deoarece garantia acestei operatiuni este masina insasi, casa de amanet o va pastra.

Nu va asteptati sa obtineti un imprumut de amanet si sa va conduceti masina acasa. Un imprumut pentru amanet auto necesita sa va lasati vehiculul la casa de amanet pana la rambursarea acestuia. In acest timp, casa de amanet va va parca masina intr-un loc sigur, unde va fi pastrat in siguranta.

Nu va asteptati sa obtineti valoarea de revanzare completa pentru vehiculul dvs. Magazinele de amanet pentru vehicule nu va vor oferi valoarea totala de revanzare a unui imprumut de amanet. Mai degraba, acestia va aproba pentru un procent din valoarea vehiculului, pe baza starii vehiculului si a cat de mult va puteti permite sa rambursati, care se bazeaza de obicei pe valorile angro.

Nu va asteptati sa obtineti o suma imensa pentru vehicule mai vechi sau vehicule in stare proasta. Valorile masinii scad cu cat vehiculul este mai vechi sau cand acesta este in stare proasta. Daca aveti un vehicul mai vechi sau unul care este in stare proasta, este foarte recomandat sa contactati direct casa de amanet auto si sa intrebati daca o puteti folosi pentru a obtine un imprumut de amanet.

Nu credeti toate lucrurile rele pe care le-ati auzit despre imprumuturile si casele de amanet. Majoritatea oamenilor se tem ca vor fi pacaliti, dar nu este cazul. Magazinele de amanet sunt puternic reglementate de numeroase reglementari, legi si legi federale, de stat si locale. Majoritatea caselor de amanet sunt afaceri oneste care ofera ajutor atunci cand trebuie sa obtineti bani rapid.

Nu platiti imprumutul de amanet daca nu doriti masina inapoi. Daca doriti pur si simplu sa va vindeti masina pentru numerar rapid, puteti. Asigurati-va ca anuntati casa de amanet daca decideti ca nu doriti masina dvs., astfel incat ei sa stie ca pot merge mai departe si va pot inchide imprumutul si vinde vehiculul.