In timp ce parchetul din lemn de esenta tare, care poate fi ales dintr-un showroom parchet din lemn, este considerat ca fiind cel mai inalt nivel de calitate al podelei, popularitatea parchetului laminat este in continua crestere.

Fie ca inlocuiesc o pardoseala din lemn de esenta tare sau doar ce si-au construit casa si trebuie sa aleaga tipul de pardoseala perfect, tot mai multi proprietari aleg parchetul laminat.

Trebuie sa existe un motiv, nu? Exista multe avantaje ale pardoselilor laminate. Atunci cand instalati pardoseli noi, poate doriti sa luati in considerare parchetul laminat si avantajele pe care le ofera acesta. Din acest motiv, de preferat ar fi sa cititi acest articol pana la final, pentru a descoperi o multime de avantaje ale acestui tip de pardoseala.

Aspectul lemnului de esenta tare

Pardoselile laminate au parcurs un drum lung in ultimii ani. Desi este posibil sa nu fi fost adevarat in trecut, acum vin intr-o gama larga de stiluri, culori si finisaje. Exista in cplipa de fata o multime de optiuni de parchet laminat disponibile, pentru a imita aproape fiecare tip de lemn de esenta tare.

In plus, datorita faptului ca pretul este mult mai atractiv in ceea ce priveste acest tip de parchet, cel mai probabil veti dori si dvs. sa optati pentru parchet laminat, ales dintr-un showroomd renumit de parchet.

Instalare rapida si usoara

Usurinta instalarii este un mare beneficiu al pardoselilor laminate, reducand la minimum perturbarea vietii de zi cu zi. In functie de starea pardoselii existente si daca pardoseala este la nivel sau sigur sau nu, puteti instala uneori stratul laminat peste podele de vinil, faianta sau parchet din lemn de esenta tare.

Acest lucru poate reduce considerabil costul instalarii prin eliminarea necesitatii de a spori podeaua veche si de a pregati pardoseala.

Datorita usurintei de instalare, pardoseala laminata a devenit de asemenea, un proiect popular pentru proprietarii de case de bricolaj. In multe cazuri, cel mai bine este sa angajati un profesionist care cu siguranta va putea sa va evalueze podeaua veche si sa decida daca trebuie sa fie rezolvata.

De asemenea, specialistii in instalarea parchetului vor avea expertiza pentru a oferi noului dvs. parchet laminat, un aspect finisat profesional.

Simplu de intretinut

Suprafetele dure sunt intotdeauna mai usor de pastrat curate decat mocheta si elimina nevoia de a angaja curatatori profesionisti. Maturati praful sau aspirati podeaua in mod regulat pentru a preveni acumularea de murdarie si granulatie care poate zgaria finisajul podelei.

Deoarece stratul laminat este realizat din pardoseala din lemn reciclat, atunci cand vine timpul sa frecati pardoseala cu mopul, cu cat umiditatea este mai mica cu atat mai bine.

Folositi un produs de curatare special pentru podele laminate sau din lemn de esenta tare si pulverizati-l pe un mop din micro-fibre, nu direct pe podea. Pentru pete incapatanate, cum ar fi uleiul, vopseaua, markerul, rujul, cerneala sau gudronul, folositi cu usurinta acetona sau demachiant pentru unghii pe o carpa alba curata. Stergeti apoi bine zona cu o carpa umeda pentru a indeparta reziduurile ramase.

Accesibil din punct de vedere financiar

Probabil unul dintre cele mai populare beneficii ale pardoselilor laminate este accesibilitatea sa. Spre deosebire de parchetul din lemn de esenta tare, parchetul din lemn laminat este o optiune mai accesibila atunci cand instalati pardoseli noi.

Avand in vedere ca materialul costa mai putin si un cost al fortei de munca mai scazut datorita instalarii mai usoare, parchetul laminat este o alegere excelenta atunci cand urmariti sa economisiti bani.

Initial, parchetul laminat este mai scump decat covorul. Cu toate acestea, in timp va fi mai rentabil. In plus fata de curatarea profesionala anuala a covoarelor, covoarele trebuie de obicei inlocuite aproximativ la fiecare 7 ani.

Pardoseala laminata dureaza de obicei de 3 pana la 4 ori mai mult decat covorul. Instalarea pachetului laminat in locul inlocuirii covorului o data, poate de doua ori in timpul duratei normale de viata a parchetului laminat, face ca optiunea acestei pardoseli sa fie mai accesibila fata de covor.

Diferite stiluri

Parchetul laminat se vinde intr-o mare varietate de finisaje din lemn, piatra si faianta. Toate acestea sunt disponibile in diferite culori, tratamente de suprafata, grosimi si stiluri de scandura.

Hipoalergenic

Deoarece nu exista locuri pentru a prinde praful si alte particule care pot provoca alergii pentru unele persoane, podeaua laminata este o alegere excelenta. Invelitoarea ofera o bariera de umiditate care nu numai ca protejeaza podeaua de la daune, dar, de asemenea, previne formarea de mucegai.

Dupa cum se poate vedea in randurile de mai sus ale acestui articol, parchetul laminat a crescut foarte mult in popularitate in ultimul timp, iar acest lucru este firesc tinand cont de numarul mare de beneficii ale acestuia.

Tinand cont de toate acestea, atunci cand aveti nevoie sa va cumparati pardoseala pentru acasa, acesta este demn de luat in considerare.