Termenul „azi de batrani calificat” se refera la un nivel de ingrijire care poate fi efectuat numai de asistente autorizate, nu de ingrijitori. Pentru pacientii care aleg un azil de batrani Senior Center, avantajele includ servicii de sprijin fizic, medical si emotional. Daca te gandesti sa iti muti persoana draga la un azil de batrani, iata cateva beneficii de a trai intr-o astfel de unitate:

Activitati si terapii interne. Mentinerea corpului in miscare este un aspect important al sanatatii pe masura ce imbatranesti. Dupa o boala indelungata sau o ranire grava, multi varstnici tind sa devina mai putin activi sau sa-si faca griji cu privire la reluarea stilului lor de viata activ. Un azil de batrani poate oferi programe de exercitii si servicii de terapie pentru a-i ajuta sa se intoarca la activitatile pe care le iubesc intr-un mod sigur.

Managementul medicamentelor. Multi varstnici se lupta sa-si pastreze medicamentele corecte intr-un mod sanatos si sigur. In timpul petrecut la un azil de batrani, vor avea asistenta in gestionarea medicamentelor, inclusiv accesul la experti in managementul medicamentelor care ii pot ajuta la implementarea unui program care sa ii ajute in viitor.

Socializarea. A trai fara implicare sociala poate aduce sentimente de izolare sau depresie. Intr-un azi de batrani, echipa te va ajuta sa gasesti activitati care iti plac cu oameni care iti impartasesc interesele.

Suport nutritional. Mentinerea unei alimentatii sanatoase este importanta la orice varsta. In timpul recuperarii dupa o boala sau o ranire, este vital sa iti recuperezi puterea si independenta. Intr-un azil de batrani precum Senior Center, dieteticienii si bucatarii ofera gustari si mese sanatoase si aromate pentru a-ti sustine obiectivele.

Liniste sufleteasca. In timp ce majoritatea azilurilor de batrani permit familiei sa viziteze, nu vei fi alaturi de persoana draga in fiecare minut al zilei. Intelegerea experientei si expertizei echipei iti va permite sa te relaxezi stiind ca esti bine ingrijit si sprijinit in orice moment.

Cand explorezi avantajele unui azil de batrani, vrei sa simti ca preocuparile tale sunt abordate si ca nevoile tale sau ale persoanei dragi vor fi indeplinite. Sprijinirea obiectivelor de sanatate ale persoanei dragi este prioritatea principala. Expertii vor lucra indeaproape cu echipele medicale ale rezidentilor si cu siguranta detin o echipa care are experienta in a ajuta varstnicii sa gestioneze fiecare pas al calatoriei lor de recuperare si sa se intoarca la viata pe care o iubesc.

Casele de batrani prezinta numeroase avantaje. Caminele de batrani ofera persoanelor in varsta un loc in care sa traiasca in confort si siguranta. Unele camine de batrani ofera facilitati, cum ar fi activitati de recreere, wellness si activitati sociale pentru a mentine varstnicii implicati si sanatosi. In plus, multe case de batrani ofera reduceri la taxe si servicii pentru rezidentii lor.

In concluzie, un camin de batrani poate oferi liniste sufleteasca pentru persoanele in varsta care nu mai sunt capabile sa traiasca independent. Multi seniori se bucura sa aiba in preajma persoane care le cunosc rutina si care au grija de ei. Casele de batrani ofera, de asemenea, activitati distractive si de stimulare care pot mentine varstnicii implicati.

Ce ar trebui sa faca un medic pentru a evalua sanatatea psihica a pacientilor in varsta

Uneori este necesar ca furnizorul de sanatate sa fie diplomatic in ceea ce priveste solicitarea si obtinerea de informatii de la membrii familiei, mai ales daca persoana in varsta considera ca este suparatoare. Oamenii ar putea crede ca HIPAA nu permite medicilor sa vorbeasca cu familia in privinta obiectiilor unei persoane in varsta, dar, de fapt, clinicienii au o anumita marja de manevra in aceste situatii.

Membrii familiei pot facilita acest proces aducand un rezumat scris al dificultatilor pe care le-au observat. Asigurati-va ca includeti informatii despre cand au inceput problemele si daca acestea par sa se inrautateasca.

  1. Intrebati despre dificultatile de gestionare a activitatilor instrumentale din viata de zi cu zi (IADL) si activitatile din viata de zi cu zi (ADL).

Ideal este ca furnizorul de sanatate sa intrebe atat pacientul, cat si familia despre acest lucru. Adultii in varsta cu deficiente cognitive nu sunt adesea reporteri de incredere a dificultatilor pe care le intampina. Activitatile instrumentale ale vietii de zi cu zi (IADL), in special, sunt adesea afectate de afectarea cognitiva. Prin urmare, este important sa intrebati daca persoana in varsta are dificultati cu probleme cu sarcini precum:

Furnizorul ar trebui sa intrebe, de asemenea, despre ADL, care sunt sarcinile fundamentale de auto-ingrijire, cum ar fi mersul, hranirea, imbracarea, gestionarea continentei si asa mai departe.

Dificultatile cu IADL si ADL (pe care geriatrii le numesc „deficienta functionala”) sunt importante de documentat. Ele ofera o lentila practica despre cat de „severa” ar putea fi deficienta cognitiva a unei persoane in varsta si despre ce masuri ar putea fi luate pentru a sprijini o persoana in varsta in timp ce aceste probleme cognitive sunt evaluate.

Deficientele functionale pot corespunde problemelor de siguranta care trebuie abordate; daca o persoana in varsta intampina dificultati cu finantele, poate fi o idee buna sa verificati semnele de exploatare financiara sau, in alt mod, sa luati masuri pentru a proteja persoana financiara.