Google Ads este prodigul de marketing online de succes al Google, care a revolutionat sfera publicitatii cu plata-pe-clic (PPC) in urma cu aproape doua decenii. Daca nu ati auzit de Google Ads, fara indoiala ati mai vazut una dintre anunturile lor inainte – acest instrument este folosit de mii de companii de toate dimensiunile, cu rezultate dovedite.

Desi nu este un secret pentru nimeni faptul ca este important sa va pozitionati foarte bine pe Google, competitivitatea generala a optimizarii organice pentru motoarele de cautare poate face acest lucru din ce in ce mai dificil.

In timp ce SEO organic este inca un instrument vital la care nicio companie nu isi poate permite sa se slabeasca, atunci cand vine vorba de strategia voastra de marketing digital, publicitatea cu plata pe clic aduce un avantaj competitiv cu unele beneficii greu de ignorat.

Deci, cum functioneaza Google Ads? Ca instrument de publicitate online, agentul de publicitate plateste pentru fiecare clic pe care il primeste anuntul sau in motorul de cautare.

Desi Google Ads nu este potrivit pentru fiecare companie, daca stiti ca publicul  potential foloseste motorul de cautare Google pentru a va gasi produsele sau serviciile, nu exista niciun motiv mai mare pentru a utiliza Google Ads.

Probabil ca unul dintre cele mai benefice aspecte ale Google Ads este faptul ca nu trebuie sa risti o suma mare de bani in avans pentru a-l incerca.

De asemenea, nu exista nicio suma lunara minima necesara pentru a avea o campanie publicitara, ceea ce este, de asemenea, mult mai putin riscant din punct de vedere financiar decat alte optiuni de publicitate. In plus, aveti control total asupra cheltuielilor voastre – veti putea seta o suma maxima zilnica pe care doriti sa o cheltuiti, permitandu-va sa faceti campanie fara grija suplimentara de a va depasi bugetul.

Procesul de promovare Google Ads ruleaza pe un sistem de licitare, astfel incat veti avea intotdeauna controlul total asupra cat sunteti dispus sa platiti pentru ca cineva sa faca clic pe anunturile voastre.

Acestea fiind spuse, in functie de industria aleasa, costul-pe-clic poate fluctua foarte mult in competitivitate, ceea ce inseamna ca ar putea fi necesar sa cheltuiti mai mult pentru a obtine mai mult, totusi, unii clienti au succes cu bugete zilnice mici. Bugetul vostru este, de asemenea, ceva pe care il puteti creste sau micsora oricand, astfel incat optiunile voastre sunt destul de flexibile.

Cand cheltuiti bani, indiferent cat de putini sau mari, doriti sa urmariti rezultatele si sa puteti raporta randamentul acestei investitii (ROI). In comparatie cu metodele traditionale de marketing, Google Ads este unul dintre cele mai masurabile instrumente de marketing online disponibile.

Cu SEO organic, de multe ori poate fi mai dificil sa stiti ce modificari au crescut sau au scazut clasamentul tau. Valorile furnizate de PPC sunt incredibil de transparente si va permit sa determinati rapid daca functioneaza sau nu, cand sunt necesare modificari si sa interpretati ce aspect trebuie imbunatatit. Folosind optimizarea seo  orice business poate evolua!