Un serviciu de livrare slab calitativ poate incetini semnificativ cresterea unei companii si poate strica relatia cu actualii sau viitorii clienti.

Chiar daca le place produsul tau, sansele ca ei sa plaseze din nou o comanda devin mici daca nu poti livra produsele in cele mai bune conditii.

Este usor pentru orice client sa se simta frustrat de sistemul de livrare ineficient al unei companii, deoarece se asteapta la servicii de calitate pe tot parcursul procesului, de la procesarea si pana la livrarea produselor.

Cu ajutorul sistemelor de localizare GPS, se poate optimiza procesul de livrare pentru toate produsele, iar in final clientii pot avea parte de servicii prompte.

Descoperiti aici principalele sisteme de localizare GPS oferite de CargoTrack: https://cargotrack.ro/sisteme-hardware-gps-accesorii/

Mai departe in acest articol va prezentam principalele beneficii ale sistemelor de localizare GPS pentru serviciile de livrare.

Urmarirea livrarilor in timp real

Cand un sistem de urmarire GPS este instalat pe un vehicul care efectueaza livrarea, obtineti acces la locatia exacta a vehiculului in timp ce acesta este in tranzit.

De asemenea, sistemul de monitorizare GPS masina va ajuta sa calculati timpul necesar pentru ca pachetul sa ajunga la client.

Cu aceste informatii, puteti oferi clientilor actualizari de stare in timp real despre comenzile lor, iar ei pot afla ora exacta la care se livreaza bunurile comandate.

Programarea eficienta a rutelor de livrare

Cu ajutorul sistemelor de monitorizare prin GPS, aveti posibilitatea sa alegeti cele mai bune rute de livrare, iar produsele pot ajunge la timpul stabilit.

Tehnologia de monitorizare prin GPS permite echipei de livrare sa vada toate rutele disponibile catre o anumita destinatie, impreuna cu alte informatii utile, cum ar fi situatia traficului sau conditiile drumului.

Echipa de livrare poate alege apoi cea mai eficienta si cea mai rapida ruta, permitandu-le sa-si termine livrarile in timp util si fara probleme.

Securitatea soferilor si a vehiculelor

Siguranta soferului si vehiculului de livrare este cruciala pentru operatiunile de zi cu zi ale unei companii. Daca vreunul dintre ei se confrunta cu probleme de securitate, exista riscul ca acesta sa nu-si poata finaliza sarcinile de livrare.

Urmarirea prin GPS va permite sa observati orice neregului in activitatea flotei, cum ar fi opriri neprogramate, care ar putea insemna probleme cu vehiculul sau comportament nedorit din partea soferului.

In acest caz, puteti utiliza sistemul de comunicare bidirectionala al localizatorului GPS pentru a intreba soferul daca sunt semnalate probleme si aveti posibilitatea sa trimiti orice ajutor daca este necesar.

Reducerea disputelor cu clientii

Deoarece dispozitivele GPS pot urmari totul, de la momentul in care trimiteti echipa de livrare pana la momentul in care aceasta ajunge la locatia fiecarui client, puteti pastra o evidenta a tuturor livrarilor.

Acest lucru este util mai ales atunci cand gestionati litigiile de facturare sau reclamatiile clientilor.

De asemenea, le-ati putea explica clientilor cum au fost facturati pe baza inregistrarilor GPS.

Satisfactia clientilor

Un serviciu de livrare bazat pe GPS poate fi util pentru a elimina cazurile de ambalaj deteriorat, livrari intarziate sau gresite, pachete pierdute, soferi de livrare neprofesionisti si alte probleme similare care ar putea oferi clientilor o experienta neplacuta.

Pe scurt, livrarea prin intermediul sistemelor de monitorizare GPS reprezinta un serviciu rapid, organizat si sigur pentru companii si clientii acestora.

Noi, cei de la CargoTrack, suntem mandri sa va impartasim ca solutiile noastre de monitorizare GPS va pot ajuta sa va imbunatatiti serviciile de livrare si sa cresteti profitabilitatea unei companii.