Autoturismul este fara doar si poate, una dintre cele mai mari necesitati ale familiei moderne, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda in conditiile in care masina personala sau masina familiei poate fi utilizata in foarte multe scopuri.

Tinand cont de acest lucru, este cat se poate de firesc sa iti doresti o masina care sa faca fata cu succes tuturor cerintelor tale. Iti vei putea indrepta atentia spre o masina turbo cu alimentare pe benzina.

Vei putea sa descoperi mai multe detalii in legatura cu acest subiect in cele ce urmeaza, si cu siguranta vei dori sa citesti, mai ales daca vei dori sa iti cumperi o masina in viitorul apropiat.

Puterea crescuta

Fara doar si poate, cel mai important avantaj de care te poti bucura atunci cand alegi o asemenea masina, este puterea crescuta a acesteia. Turbocompresorul impinge in motor aer suplimentar, crescand astfel puterea (intreg procesul este insa mult mai complex, aici am mentionat doar ce face turbocompresorul si de ce este util).

Cand masina nu are insa turbo, aerul ajunge in motor fiind impins de catre fortele naturale, asa cum se intampla in trecut cu masinile pe benzina. Pentru ca aerul nu este impuns de catre un turbocompresor, puterea nu este la fel de mare precum puterea masinii turbo.

Consum redus de combustibil

Atunci cand vrei sa iti alegi o masina, oricat de multi bani ai avea la dispozitie, cu siguranta si consumul va fi un factor important pe care il vei lua in considerare, pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai potrivita. De exemplu, masinile care au turbo consuma mai putin in comparatie cu masinile care nu au turbo.

De ce? Pentru ca producatorii instaleaza motoare mai mici, astfel incat turbocompresorul sa actioneze ca un motor mare, si ca sa furnizeze putere suplimentara atunci cand soferul are nevoie.

Dat fiind faptul ca motorul este mai mic, consuma si mai putin combustibil. In plus, turbocompresorul isi intra in rol doar atunci cand soferul il solicita, deci, este firesc ca o masina turbo sa consume mai putin.

Taxe mai mici

Un alt avantaj semnificativ al masinilor cu motor turbo este acela ca au taxe mai mici, in conditiile in care capacitatea cilindrica a motorului este mai mica. Impozitul platit anual va fi mai mic, pretul pentru polita de asigurare RCA va fi la randul lui mai mic. Asadar, acesta este un alt avantaj important de luat in considerare.

Polueaza mai putin

Pentru ca masinile turbo au motoare mici, si nivelul de poluare va fi mai mic. Emisiile de CO2 vor fi mai putine. Deci, uite inca un avantaj pentru a-ti alege o masina turbo.

Asadar, in conditiile in care masinile turbo vin cu atat de multe avantaje, cu siguranta te gandesti ca trebuie sa existe si unele dezavantaje. Si ai dreptate…. masinile turbo au un mare dezavantaj, si anume costul reparatiilor in caz de defectiune.

Din diferite motive este posibil sa se defecteze turbo, iar o vizita cu masina in service din acest motiv, cu siguranta nu te-ar incanta. Vei putea opta pentru cele mai bune servicii de reconditionari turbo, sau vei fi nevoit sa cauti cele mai avantajoase preturi pentru turbosuflante sh.

Acestea sunt optiunile pe care le ai la dispozitie daca ajungi vreodata sa te confrunti cu o astfel de problema. Cu siguranta, o defectiune turbo te va costa mai mult decat o defectiune a altei componente, insa daca ai grija de masina, daca ii faci reviziile la timp si schimbi uleiul si filtrele la timp, in special cel de ulei si de aer, si daca alegi sa conduci responsabil, poti preveni aceasta problema.