Urmeaza atmosfera dorita. Pentru a insoti atmosfera, oricat de unica ai vrea sa creezi, trebuie sa alegi un tip de parfum care sa se potriveasca cu ea. Daca apreciati spatiile confortabile, ar fi de preferat sa alegeti un parfum apartinand familiei lemnoase-picante, sinonima cu rafinamentul. Daca doriti sa readuceti la viata interiorul casei, ar fi indicat sa alegeti un parfum floral aromat. In ceea ce priveste acesta din urma, daca sticla contine o concentratie suficient de mare de parfum, de exemplu, poate fi folosita pentru a ascunde mirosurile neplacute care provin din toaleta.

Parfumurile de interior care combina notele lemnoase si condimentate ar trebui sa fie plasate in zone precum camera de zi pentru a oferi o primire calda si eleganta oaspetilor. In fine, daca intentionati sa creati un univers pur, solutia este sa optati pentru un parfum usor, dar pur (exemplu: parfum de bujor, iasomie). Acest parfum pur va fi perfect in spatii precum in dormitoare.

In functie de material si de spatiu

Acum, poate mai putin evident, dar totusi important, este esential sa mentionam legatura dintre material si spatiu. In functie de material, parfumul se exprima diferit:

  • Natura concentratiei de parfum pentru un spray;
  • Lemnul betisoarelor pentru un difuzor de parfum;
  • Tipul de ceara pentru o lumanare: fie parafina, fie ceara vegetala (cea din urma fiind cea preferata).

Materialele variaza in functie de parfumul casei, care va influenta modul in care mediul isi difuzeaza parfumul.

  • Concentratul de parfum pentru spray va permite o difuzie imediata;
  • Bete de lemn: o difuzie constanta;
  • Ceara: o difuzie progresiva.

Astfel, materialul va face timpul unui parfum. Dupa ce am legat aceste doua componente, vom putea stabili o a treia: spatiul (interiorul). Intr-adevar, difuzorul va fi ideal intr-o incapere mica prin difuzia sa mai putin puternica. Retineti ca dimensiunea si numarul de betisoare pot influenta difuzarea.  Lumanarea parfumata, in functie de dimensiunea sa, va fi potrivita pentru toate tipurile de spatii, inclusiv pentru cele exterioare. In cele din urma, spray-ul de camera va fi potrivit pentru toate incaperile din ammbient, datorita efectului sau de difuzie imediata.

Alegerea intre parfumurile naturale si cele sintetice pentru ambient

Ultimul criteriu pe care tindem sa il uitam atunci cand ne alegem parfumul de ambient: diferenta dintre parfumurile naturale si cele sintetice.

  1. Parfumuri sintetice

Atunci cand sunt de buna calitate, parfumurile sintetice sunt un amestec de molecule aromatice sintetice si esente naturale. Acestea sunt adesea mai stabile decat parfumurile naturale, mai variate ca aroma si, mai ales, mai putin alergenice.

  1. Parfumuri naturale

Acestea sunt parfumuri compuse din esente, absoluturi, rasini si asa mai departe, care provin din natura. Acestea nu sunt neaparat ecologice, deoarece aceasta eticheta este obtinuta la cererea cultivatorilor. De exemplu: Narcisa de munte nu este organica, deoarece nu este cultivata, fiind salbatica. Asadar, aici trebuie sa va decideti intre parfumurile naturale si cele sintetice.

Concluzie

Astfel, pentru a va alege parfumuri de ambient trebuie sa tineti cont de mai multe criterii: durata de difuzare, atmosfera dorita, strans legata de personalitatea, urmata de legatura dintre tipul de difuzare (imediata, constanta sau progresiva) indusa de materialul (mijlocul de difuzare) care actioneaza asupra spatiului si, in sfarsit, alegerea intre un parfum sintetic sau natural.

Cat de important este in general mirosul

Adesea luam simtul olfactiv in viata de zi cu zi de la sine inteles si credem ca ne bazam cu adevarat pe ochii si urechile noastre. Mirosul a fost o parte integranta a evolutiei si supravietuirii celor mai apti pentru specia noastra in trecut. Desi oamenii se bazeaza mai putin pe miros pentru supravietuire, o importanta uriasa este inca acordata astazi mirosului pentru a se bucura de gust si pentru a atrage un partener prin utilizarea parfumurilor.

Casele de parfumuri din intreaga lume isi comercializeaza produsele ca cel mai recent si mai grozav miros nou, pe care il puteti folosi pentru a atrage un partener. Industrii intregi exista, deoarece oamenii au acordat o importanta atat de mare mirosului. Industria parfumurilor este acum mai mare ca niciodata si nu include doar vanzarile cu amanuntul de parfumuri precum parfumurile.

La multe produse se adauga parfumuri, deoarece ne face sa ne simtim bine. Mirosul este singurul simt care afecteaza memoria si partea emotionala a creierului. Daca ne simtim bine cand cumparam un produs, probabil ca vom continua sa-l cumparam. Acesta este motivul pentru care multe companii adauga parfum la produsele lor, cum ar fi sapunul, tigarile, praful de spalat. Chiar si cei din industria alimentara folosesc produse chimice parfumate cunoscute sub numele de arome sau substante chimice aromatice pentru produsele lor. Mirosul a devenit din ce in ce mai important pentru noi si, ca urmare, industria a raspuns acestor cerinte.

Prin urmare, se poate spune cu incredere ca mirosul este extrem de important pentru toti si ca este ideal ca in jur sa avem doar lucruri care sa miroasa frumos.