Vremea calda de afara ne permite sa nu mai pornim centralele deoarece temperaturile sunt suficient de placute pentru a nu mai fi necesara folosirea sistemului de incalzire. Prin urmare, centralele pe lemne intra acum intr-o lunga perioada de pauza iar unele dintre ele sunt chiar inlocuite de altele mai eficiente.

Daca esti si tu de parere ca, din varii motive, a sosit timpul sa iti schimbi centrala cu alta mai noua si mai performanta, atunci acest articol ti-ar putea fi de ajutor. Iar asta deoarece ti-am pregatit o recomandare pe care trebuie sa o iei numaidecat in considerare ori de cate ori te gandesti la achizitionarea unui nou sistem de incalzire.

Mai exact, ne-am propus sa iti recomandam folosirea unei centrale pe lemne cu ardere tip lumanare. Iar in acest sens cu siguranta nu exista optiune mai buna decat acele centrale cu ardere tip lumanare Stropuva care sunt considerate a fi cele mai bune centrale pe lemne din Romania!

Iar in acest sens avem o multime de motive pentru a face aceasta recomandare. Inainte de toate, trebuie sa precizam faptul ca Stropuva este un brand recunoscut si apreciat in intreaga lume pentru calitatea centralelor pe care le produce. Chiar si instalatorii spun ca centralele Stropuva sunt cele mai bune, asa ca ai cel putin un motiv foarte bun pentru a le avea in vedere.

Dar, de ce sa optezi pentru o centrala cu ardere tip lumanare si nu pentru o centrala obisnuita? Multe persoane isi pun aceasta intrebare, asa ca trebuie sa raspundem noi numaidecat.

Ei bine, s-a dovedit stiintific faptul ca arderea tip lumanare este mult mai eficienta decat orice alt tip de ardere. Iar asta deoarece, fiind o ardere lenta, reuseste sa exploateze intreaga putere calorica a lemnului de foc, iar astfel nimic nu se pierde, ci totul se transforma in caldura pentru casa ta.

Daca ar fi fost o ardere rapida, accelerata si chiar fortata, foarte multa caldura s-ar fi pierdut in zadar, asa ca ai fi avut si multe cheltuieli cu lemnul de foc, ceea ce sigur ca nu te-ar fi incantat.

In schimb, arderea lumanare dureaza foarte mult. In cazul centralelor Stropuva este nevoie de peste 24 de ore ca un intreg cazan de lemne sa arda. Astfel, te bucuri de costuri mult mai bune pentru caldura dar si de mai mult confort, iar asta deoarece in tot acest timp nu va mai trebui sa mai alimentezi centrala ci iti poti vedea linistit de activitatile zilnice.

Foarte multe persoane care au trecut de la folosirea unei centrale obisnuite la incalzirea cu ajutorul unei centrale pe lemne cu ardere tip lumanare au recunoscut faptul ca au reusit sa scada costurile pentru incalzire cu peste 25%, ceea ce desigur ca nu e deloc putin.

Astfel, daca vrei si tu sa platesti mai putin pentru caldura, atunci ar trebui sa investesti si tu in achizitia unei centrale pe lemne cu ardere tip lumanare. Iar Stropuva este cea mai buna alegere pe care o poti face in acest caz!