Noua versiune de Android 11 pentru dezvoltatori beneficiaza de caracteristici majore de confidentialitate si se pregateste pentru sosirea 5G. Alte functii noi, cum ar fi capturile de ecran native sau chiar modul intunecat automat, se afla in program.

Consolidarea confidentialitatii si intampinarea retelei 5G sunt printre cele mai importante caracteristici ale sistemului de operare. La fel ca pe iOS 13, Android 11 iti permite accesul la geolocalizare pentru o singura utilizare. Aplicatiile terta parte vor trebui sa solicite din nou permisiunea pentru a partaja locatia unui utilizator data viitoare cand o vor folosi.

De asemenea, accesul la camera si microfonul smartphone-ului este reglementat si este necesara si autorizarea utilizatorului. Aceste functionalitati diferite ar trebui sa permita un control mai bun al accesului autorizat pentru aceste aplicatii terte.

Android 11 s-a pregatit suficient de bine si pentru sosirea retelei 5G: daca un utilizator este conectat la acest tip de retea, noul sistem de operare va putea adapta functionarea aplicatiilor si consumul de date al acestora. Transmiterea de videoclipuri 4K sau incarcarea resurselor de jocuri mobile la rezolutie foarte mare va fi posibila si cu 5G pe Android 11, gratie actualizarii API-ului de conectivitate care va imbunatati viteza conexiunii.

Capturile de ecran native si modul intunecat ajung si pe Android 11. Un sistem de capturi de ecran video este integrat nativ in Android 11. Parametrii sunt accesibili in sectiunea „inregistrare ecran”. De asemenea, este posibil sa treci cu usurinta la modul intunecat datorita Android 11. O caracteristica pe care o are sistemul iti permite sa configurezi modul intunecat in functie de rasarit sau apus sau sa il setezi in functie de o ora predefinita.

Un sistem de operare care se adapteaza la noi ecrane, aceasta este Android 11. Sistemul de operare mobil Google se adapteaza noilor modele de ecran, cum ar fi ecranele curbate. Viitoarele aplicatii Android pot fi optimizate pentru acest tip de ecran, gratie unei interfete de programare dedicate.

Iata si cateva caracteristici la care trebuie sa fii atent daca vrei ca pe dispozitivul tau mobil sa ruleze Android 11:

  • centrul de notificari va avea o sectiune dedicata conversatiilor;
  • bulele de chat, ca cele lansate deja de Facebook Messenger pe Android, pot fi deschise in prim-plan, pentru a facilita discutiile in cadrul tuturor aplicatiilor de mesagerie instantanee.
  • deocamdata, numai smartphone-urile Google Pixel 2, 2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4 si 4 XL sunt compatibile cu actualizarea Android 11 din Developer Preview.

Cele mai bune telefoane mobile au sisteme de operare noi si moderne iar toate informatiile de mai sus li se aplica. Utilizand cele mai moderne telefoane vei avea acces si la cele mai bune aplicatii pentru ele, dar si la ultimele versiuni de sisteme de operare, astfel incat nicio aplicatie sa nu iti spuna ca nu poate fi instalata din cauza ca nu este compatibila cu dispozitivul si cu sistemul sau de operare. Din fericire, acum ai la dispozitie telefoane mobile pentru orice buget si pentru toate preferintele.