Pentru oamenii de afaceri ale caror companii activeaza in domeniul constructiilor, achizitionarea utilajelor de constructii este o misiune foarte importanta. In primul rand este foarte important ca acestia sa faca alegerea corecta pentru ca, in aceste conditii isi pot desfasura fara probleme activitatea pe santier.

Apoi, in al doilea rand, discutam despre utilaje de constructii care indiferent ca sunt inchiriate, cumparate ca utilaje noi sau second hand, au preturi mari si foarte mari. De aceea, este important ca afaceristii sa se asigure ca fac alegerea corecta.

Alegerea gresita a unui utilaj, poate provoca o mare gaura in bugetul firmei. De aceea, este foarte improtant ca in cazul in care cautati un buldoexcavator de vanzare, sa tineti cont de specificatiile tehnice ale acestuia.

Asadar, in primul rand trebuie sa stiti ca un buldoexcavator de vanzare are dimensiunile mai mici in comparatie cu excavatorul. Acesta trebuie sa fie punctul dvs. de plecare in cautarea unui nou utilaj. Exista unele specificatii tehnice carora trebuie sa le acordati de-asemenea importanta, iar in cele ce urmeaza, puteti descoperi mai multe detalii importante in legatura cu acestea.

Greutatea utilajului

Fara doar si poate, greutatea unui utilaj are o foarte mare importanta atat pentru suprafetele pe care utilajul este folosit, cat si pentru tonajul suportat de acesta. Utilajele au greutatea cuprinsa intre 6 tone si 12 tone.

In functie de activitatile pe care le desfasoara firma dvs., puteti alege un utilaj care are tonajul mai mic sau mai mare. Daca aveti multe contracte semnate, atunci o idee buna ar fi aceea de a alege atat un utilaj de tonaj mic, cat si un utilaj de tonaj mare.

Puterea utilajului

In ceea ce priveste puterea unui buldoexcavator de vanzare, trebuie facuta precizarea ca aceasta este cuprinsa de obicei intre 68 de cai putere si 127 de cai putere. In functie de lucrarile pe care le aveti de efectuat, puteti alege utilajul. Pentru lucrari de mare amploare, cu siguranta trebuie sa optati pentru un buldoexcavator de vanzare care are 127 de cai putere (sau chiar mai mare, pentru ca exista si utilaje care au mai multi cp, desi standardul este cuprins intre 68 si 127 cp).

Adancimea de sapare

Adancimea de sapare este de-asemenea o alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand va indreptati atentia spre un buldoexcavator de vanzare.

Aici trebuie facuta precizarea ca buldoexcavatoarele se folosesc atat pentru sapare cat si pentru incarcare. De aceea, este foarte important ca atunci cand aveti nevoie sa alegeti un astfel de utilaj, sa tineti cont si de lungimea bratului. Adancimea de sapare a unui astfel de utilaj se incadreaza intre 2 si 5 metri, dar in anumite situatii aceasta poate fi chiar mai mare.

Brat telescopic

Cele mai multe buldoexcavatoare au brat telescopic (acesta mai este denimit si ca extensia bratului). Un brat telescopic este deosebit de eficient in conditiile in care contribuie la obtinerea unui control mai bun al bratului. Ajuta de-asemenea si la adancimea de sapare (utilizand un asemenea brat telescopic, se poate sapa la o adancime mai mare).

Capacitatea de incarcare

Capacitatea de incarcare a unui astfel de utilaj, are de-asemenea un rol deosebit de important in ceea ce priveste manipularea materialelor. Cele mai multe buldoexcavatoare au capacitatea de incarcare cuprinsa intre 1 metru cub si 1.5 metri cubi.

Tipul rotilor

O alta caracteristica importanta in ceea ce priveste alegerea unui buldoexcavator de vanzare, pe care neaparat trebuie sa o aveti in vedere, este reprezentata de tipul rotilor. Acestea pot fi egale, sau este posibil ca unele utilaje sa aiba cele doua roti din spate, mai mari decat cele doua roti din fata.

Acestea sunt asadar, cele mai importante specificatii pe care trebuie sa le urmariti atunci cand aveti nevoie sa alegeti un buldoexcavator. Acum intervine cea mai dificila intrebare insa: utilaj nou sau utilaj second hand?

Utilajele noi au avantajul ca nu au mai fost utilizate inainte, nu prezinta nici macar o mica defectiune, nu prezinta urme de uzura, nu sunt ruginite si nu au alte probleme. Cel mai mare dezavantaj insa pe care aceste utilaje il au, este fara doar si poate pretul, care in majoritatea cazurilor este aproape dublu fata de pretul unui utilaj second hand.

In schimb, atunci cand cautati un buldoexcavator de vanzare si va indreptati atentia spre unul second hand, este clar faptul ca il puteti cumpara la un pret mult mai atractiv. Acesta insa prezinta urme de uzura, poate avea multe ore de lucru la activ (unele utilaje au orele de lucru date inapoi, la fel cum au vehiculele dat inapoi kilometrajul). In plus, cupele utilajelor second hand este posibil sa fi fost lovite, etc.

Doar dvs. puteti decide ceea ce este mai bine pentru dvs. si pentru compania dvs., dar indiferent de ce alegeti, tineti cont de specificatiile tehnice amintite in articol.