Camera de zi este camera principala si ceremoniala a casei sau apartamentului dvs., unde intreaga familie se aduna seara. Iar iluminatul joaca un rol important in crearea atmosferei din casa. Candelabru de  plafon adecvat pentru o camera de zi trebuie sa indeplineasca cel putin doua criterii.

In primul rand, sa fie frumos. In al doilea rand, inundati camera cu lumina stralucitoare si festiva. Sa aruncam o privire mai atenta la modul de a alege un candelabru care va face camera de zi mult mai placuta.

Noptile tale

Pentru inceput, ar fi bine sa decizi cum ar trebui sa fie noptile tale. Un candelabru clasic de lux, de preferinta din sticla, va corespunde unei sarbatori magnifice, marturie a satisfactiei tale fata de ceea ce ai realizat in viata. Atmosfera adunarilor calde de familie va fi creata cu o lampa retro confortabila sub forma de ecran. Spiritul unei petreceri de moda cu o nota de club de noapte va fi transmis de un model de designer pretentios in stil high-tech.

In orice caz, puteti si ar trebui sa experimentati. Din fericire, candelabrele moderne de salon oferite de industrie si comert sunt extrem de diverse in ceea ce priveste culoarea si forma, materialul si dimensiunea, stilul si designul. Vezi aici lustre HORECA si alege modele potrivite pentru tine.

Clasicii genului

Candelabrele clasice de salon nu sunt neaparat un ecran textil cu franjuri si ciucuri. Desi aceste memento-uri ale tineretii stra-strabunicilor nostri sunt destul de relevante. Tesatura, desigur, este impregnata cu compusi rezistenti la foc. Fie plasticul, fie sticla il imita.

Constructia multitrack este, de asemenea, un clasic al genului. Liniile rotunjite si usor curbate, care imita adesea lumanari, lanturi forjate, sunt trimise in epoca pre-electrica. Candelabrele de cristal sunt inca populare, a caror capacitate de a zdrobi si de a reflecta lumina vesela a curcubeului nu va fi probabil niciodata depasita. In plus  emisfera mata inchisa de jos,  face ca iluminarea sa fie stralucitoare misterioasa.

Moda este un concept larg

Candelabrele la moda pentru camera de zi sunt un concept relativ. Au disparut zilele in care toata lumea s-a grabit sa cumpere aceleasi „cascade” suspendate din sticla, lampi de podea in stil constructivist sau a ingropat tavanul cu lampi incastrate. Chiar si designerii de iluminat isi schimba cu indrazneala directia, lucrand in domeniul stilului mai larg, de la long-modern la florar, de la art deco la high-tech.

Desigur, cautarea avangardista a necunoscutului continua. Acum” fulgii “de zapada si stalactitele atarna de panza…Lampi sub forma de cipuri uriase, un nor luminos mat visiniu, picaturi de culoare vascoasa care cad din tavan.. Dar cati vor indrazni sa plaseze o astfel de lampa in interiorul camerei de zi? Nu sunt niste lampi obisnuite, dar pot sa ofere un desig fenomenal in casa ta.

Gandeste-te pentru tine, decide pentru tine

Probabil, singurul sfat pe care il poti avea pentru a gasi candelabru potrivit pentru incapere este sa te bazezi pe propriul gust. Si sa profiti de caracteristicile interiorului camerei de zi..

Cum se aleg corect luminile in hoteluri?

Nu lasati iluminarea slaba sa arunce o umbra asupra evaluarilor dvs.! Cercetarile efectuate de Osram in 2014 au descoperit ca oaspetii au criticat in mod regulat calitatea luminii atunci cand au oferit feedback hotelului. Hotelurile din Londra, de exemplu, au fost supuse la aproape 10.000 de recenzii in special cu privire la iluminat, multi calatori plangandu-se de iluminarea slaba, slaba si slaba din camerele lor.

Potrivit domnului Böhm, atunci cand iluminarea hotelului este bine facuta, nu o observi neaparat, „dar cand nu este, cu siguranta o faci!” El explica ca aspectul si designul iluminatului sunt adesea lasate in seama inginerilor electrici, ceea ce inseamna ca stilul nu este intotdeauna in fruntea planurilor. Este esential ca un planificator de lumina sa defineasca aspectul iluminatului – in special in zonele publice – pentru a evita primele impresii negative.

Foaierele hotelurilor se schimba”, explica Böhm. Si cu asta la fel este si iluminatul foaierului. Formatul traditional al unui foaier separat, restaurant, bar si zona de check-in este din ce in ce mai mult inlocuit de spatii care curg liber, in care au loc diferite functii intr-o singura camera.

Prin urmare, iluminatul trebuie sa fie reglabil pentru a se potrivi utilizarii primare in schimbare a spatiului pe parcursul zilei. De exemplu, dimineata, iluminarea rece poate fi folosita in timpul micului dejun, in timp ce seara iluminarea mai calda poate crea o atmosfera mai confortabila. Alte zone, cum ar fi bara, ar putea fi nevoite sa fie izolate folosind contraste de iluminare atunci cand nu sunt utilizate.

Exista o linie fina intre a fi in evidenta si a arata deplasat. Lampile decorative pot crea un punct focal excelent pentru oaspeti; cu toate acestea, este important ca acestea sa se potriveasca conceptului general de design al unui hotel. Acest lucru se aplica atat camerelor de hotel, cat si zonelor publice. Pe langa faptul ca sunt o caracteristica de design in sine, lampile ar trebui sa fie folosite si pentru a evidentia aspectele arhitecturale sau decorative care dau unui hotel flerul sau individual sau ii definesc conceptul.