Un zambet stralucitor si dintii albi sunt considerati adesea semne ale unei igiene orale sanatoase si atragatoare. Insa pe cat de arzatoare este dorinta de a avea un zambet mai stralucitor, pe atat de frecvente sunt si intrebarile legate de albirea dintilor. Stai de vorba intotdeauna cu specialistii Dent Plus despre procedurile de albire a dintilor si afla care sunt cele mai sigure si ce trebuie sa stii despre ele.
Afla totul despe mituri si adevaruri legate de albirea dintillor si care sunt cele mai bune practici pentru un zambet alb si sanatos.

Mitul 1. Toate produsele de albire a dintilor sunt la fel de eficiente.

Adevarul. Exista o varietate de produse de albire a dintilor disponibile, de la pasta de dinti cu efect albire pana la benzi sau geluri de albire acasa si tratamente profesionale de albire oferite de stomatologi. Eficienta acestor produse poate varia in functie de concentratia ingredientelor active si de metoda de aplicare. In general, tratamentele profesionale de albire ofera cele mai bune rezultate, pentru ca sunt personalizate si supravegheate de un specialist.

Mitul 2. Albirea dintilor slabeste smaltul.

Adevarul. Daca este corect efectuata, albirea dintilor nu slabeste smaltul. Insa utilizarea excesiva sau incorecta a unor produse de albire poate provoca sensibilitatea dintilor si deteriorarea smaltului. Este important sa urmezi instructiunile producatorului si sa consulti specialistii Dent Plus inainte de a incepe un tratament de albire pentru a te asigura ca este sigur pentru tine.

Mitul 3. Albirea dintilor este dureroasa.

Adevarul. Albirea dentara poate provoca uneori sensibilitate temporara a dintilor sau a gingiilor, in special in primele zile dupa tratament. Cu toate acestea, aceasta sensibilitate este de obicei usoara si temporara si poate fi gestionata cu ajutorul pastei de dinti pentru dinti sensibili sau a altor produse recomandate de dentist.

Mitul 4. Albirea dintilor este permanenta.

Adevarul. Albirea dintilor este un proces temporar, iar rezultatele pot dura de la cateva luni pana la cativa ani, in functie de stilul de viata si de obiceiurile alimentare ale fiecarei persoane. Consumul de alimente si bauturi colorate, precum cafeaua, ceaiul sau vinul rosu, poate duce la reaparitia petelor si decolorarilor, reducand durata rezultatelor albirii.

Mitul 5. Albirea dintilor poate fi efectuata acasa in mod sigur.

Adevarul. Albirea dintilor acasa poate fi sigura daca urmezi instructiunile de pe produs si consulti un stomatolog inainte de a incepe tratamentul. Este important sa folosesti cu grija produsele de albire a dintilor si sa eviti utilizarea excesiva a acestor produse sau utilizarea produselor neautorizate, care pot cauza sensibilitate sau deteriorarea dintilor.

Mitul 6. Doar persoanele cu dinti sanatosi isi pot albii dintii.

Adevarul. Albirea dintilor poate fi eficienta pentru majoritatea persoanelor, indiferent de starea actuala a dintilor. Cu toate acestea, este important sa te adresezi mai intai unuia dintre specialistii Dent Plus pentru a trata orice problema dentara existenta, cum ar fi cariile sau gingivita, inainte de a incepe un tratament de albire.

In concluzie, albirea dintilor poate fi o optiune eficienta pentru obtinerea unui zambet mai stralucitor si mai atragator. Cu toate acestea, este important sa abordezi albirea dintilor cu atentie si sa consulti intotdeauna un profesionist inainte de a incepe un tratament. Prin intelegerea miturilor si adevarurilor despre albirea dintilor si prin adoptarea unor practici sigure si eficiente, poti obtine un zambet sanatos si stralucitor pe termen lung.

Sursa foto: Freepik.com