Este important să vă informați medicul dentist despre oricare dintre următoarele simptome. Deoarece tratamentul de canal nu mai este atât de înfricoșător în zilele noastre, nu trebuie să vă fie frică să fiți sincer cu medicul dentist.

1. Durere severă

Orice durere ar trebui menționată dentistului, dar anumite tipuri de durere pot însemna că aveţi nevoie de tratament de canal. Dacă aveți dureri spontane, este posibil să aveți un dinte infectat sau mort care ar putea avea nevoie de un tratament de canal. Există anumite poziții în care gingiile sau dinții vă dor mai rău? Când vă culcați sau vă aplecați, există o presiune asupra dintelui și a feței? Aceasta poate fi durere de canal.

2. Umflături pe gingii

Dacă observați umflături pe gingii, acesta ar putea fi un semn că un dinte infectat are nevoie de un tratament de canal. Aceste iritaţii asemănătoare coșurilor sunt cunoscute sub numele de fistule.

3. Sensibilitate la cald și rece

Puteți avea sensibilitate la cald și frig fără a avea nevoie de un tratament de canal. Aveţi nevoie de un tratament de canal sunt atunci când sensibilitatea și durerea de la cald și rece persistă mult după consumul băuturii sau mâncării.

4. Gingii umflate

Dacă aţi observat că gingiile sunt umflate, poate fi semnul unui dinte infectat. Uneori putem avea gingii inflamate după folosirea aței dentare sau după periaj, acest lucru este diferit. În cazul în care gingiile umflate sunt sensibile și puțin dureroase la atingere și rămân umflate, poate fi nevoie de un tratament de canal.

5. Dinţi închişi la culoare

Închiderea la culoare a dinţilor este un semn că aceştia sunt cariaţi. Dacă există o infecție, dintele va începe să se carieze. Acesta este un semn evident că este posibil să aveți nevoie de un tratament de canal.

6. Dinte ciobit sau crăpat

Un dinte ciobit sau crăpat este un dublu semn că puteţi avea nevoie de un tratament de canal. În primul rând, poate că a existat o traumă pe dinte care a creat fisura și a provocat inflamarea sau infectarea pulpei. În al doilea rând, dintele poate fi atât de cariat sau infectat încât să ajungă să fie crăpat sau ciobit pentru că este pe moarte. Oricum, veți avea nevoie probabil de un tratament de canal pentru a încerca să salvați restul dintelui.

7. Gingii sensibile

Dacă gingiile sunt sensibile la atingere sau chiar fără a le atinge, este posibil să aveți dureri de canal. Când mergeţi la dentist, asigurați-vă că menționați despre gingiile sensibile.

8. Un abces

Un abces este ceva care va fi văzut pe o radiografie ca o pată întunecată. Este practic o gaură în osul maxilarului, deoarece osul nu va crește în jurul unei infecții. Stomatologul dumneavoastră ar trebui să vă anunțe dacă aveți un abces la dinte cu ocazia consultaţiei obișnuite la dentist și cu ajutorul radiografiilor.

Tratamentul endodontic vă poate salva dintele. Dacă aveți oricare dintre semnele care arată că aveți nevoie de un tratament de canal, nu vă puneţi dintele și sănătatea în pericol şi programaţi-vă cât mai curând la un consult la cabinet stomatologic Dent Plus.