Un spațiu de lucru curat și ordonat îți crește productivitatea și poate atenua anxietatea. Pentru a preveni dezordinea, creează unui sistem organizațional eficient în locul de muncă. Când ești pregătit pentru orice, te vei simți mai liniștit și gata să abordezi proiectele care îți iese în cale.

Iată 8 idei pentru organizarea biroului, astfel încât să îți poți menține atenția focusată pe ce ai de făcut.

  1. Ordonează-ți spațiul așa cum dorești

Organizarea spațiului de pe birou începe cu un proces complet de ordine și curățare. Scoate totul de pe birou, curăță spațiul și, cel mai important, pune înapoi doar ceea ce ai nevoie în fiecare zi. Poate fi dificil, însă stocarea lucrurilor „pentru orice eventualitate” nu este o opțiune atunci când dorești să îți menții spațiul de lucru organizat. Fii suficient de curajos pentru a renunța la lucruri care nu mai sunt utile.

  1. Folosește organizatoare

Găsește câteva organizatoare de sertare de birou care să împartă sertarele în compartimente pentru a stoca cărți de vizită, agrafe, baterii, unități flash și multe altele. Reducerea la minimum a consumabilelor de birou te va ajuta să combați dezordinea vizuală de pe birou.

  1. Organizează-ți desktopul computerului

Poate ai un birou absolut original, minimalist cu care să te mândrești. Dar dacă ecranul tău este aglomerat complet de foldere, fișiere și imagini, trebuie să te ocupi de el. O astfel de grămadă de fișiere nesupravegheată poate duce la distrageri neașteptate la locul de muncă.

Încearcă să găsiți cel puțin 8 minute pe zi și să sortezi în mod rezonabil fișierele acumulate în foldere. Șterge elementele inutile de pe desktop, curăță marcajele și golește coșul de reciclare.

  1. Regândește-ți sistemul de grupare

În ceea ce privește sortarea, poți organiza lucrurile în ordine alfabetică sau după importanță sau orice altceva ți se potrivește. În acest fel, fiecare articol are locul său și știi exact unde este totul.

  1. Personalizează-ți spațiul de lucru

Fotografiile de familie, amintirile din vacanță, personajele tale preferate, plantele și chiar și o cană de cafea îți pot lumina spațiul, te pot face să te simți ca acasă și te pot inspira.

  1. Confortul este pe primul loc

Fiecare are propria înțelegere a „confortului” la locul de muncă. Cu toate acestea, în general, ar trebui să:

– ai un scaun confortabil la înălțimea computerului pentru a nu-ți îndoi coloana vertebrală

– folosești lumina naturală ori de câte ori este posibil, deoarece oferă corpului vitamina D și dopamină, ceea ce îți îmbunătățește vederea și crește cu adevărat productivitatea

– folosești un umidificator pentru a menține aerul umed și un difuzor cu uleiuri esențiale pentru a crește eficiența

  1. Păstrează-ți agenta, calendarul sau programul aproape

Nu totul poate fi digitizat cu ușurință, așa că păstrează-ți lista de sarcini la îndemână în cazul în care ai nevoie. De asemenea, păstrează un planificator săptămânal sau un calendar pentru a lua note precum mementouri, e-mailuri esențiale sau fraze utile.

  1. Curăță înainte de a pleca

Sfatul este să cureți spațiul de lucru în ultimele 5 minute ale zilei de lucru. Pune-ți o provocare de 21 de zile pentru a-ți ordona biroul în fiecare zi, fie că este vorba de o cană de cafea folosită sau de un morman dezordonat de hârtie. Rezultatele te vor uimi, plus că va fi o plăcere să începi dimineața pe un birou curat.

Care sunt beneficiile unui birou organizat?

Un spațiu de lucru bine organizat nu economisește timp magic, dar te ajută să faci mai mult, deoarece știi unde este totul, nu ești copleșit de distragerile vizuale și te poți concentra asupra sarcinii în cauză. În plus, un birou bine organizat ajută la generarea de energie mentală pozitivă, care se poate traduce în entuziasm pentru sarcinile tale zilnice.