Intr-un moment in care confortul nu este indeplinit, termostate centrala inteligente sunt integrate in multe case. Aceste gadgeturi permit proprietarilor de case sa-si controleze sistemele de incalzire de la distanta prin intermediul unui smartphone sau, bineinteles, local, printr-un ecran usor de utilizat.

In plus, acestea ofera mai multe informatii decat oricand, monitorizand si analizand obiceiurile de incalzire si racire si inregistrand consumul de energie.

Cele mai recente termostate inteligente au chiar mai multe functii decat omologii lor mai vechi, deci trebuie luate in considerare mai multe la configurare.

De exemplu, instalarea necesita cerinte de alimentare suplimentare si stabileste comunicatia fara fir cu alte dispozitive inteligente. Inainte de a alege si a incerca sa instalezi un nou termostat inteligent, iata ce trebuie sa stii:

1. Instalarea unui termostat inteligent este primul pas pentru a economisi bani la incalzire si racire.

In timp ce termostatele inteligente sunt incontestabil confortabile, specialistii spun ca unul dintre cele mai mari beneficii ale lor este capacitatea lor de a economisi energie.

„Termostatele inteligente pot economisi bani din costurile energetice in doua moduri: capacitatea de a monitoriza si controla temperatura de la distanta si functia de a afla comportamentul utilizatorului si de a regla setarile in consecinta.

Fiecare dintre aceste caracteristici te ajuta sa te asiguri ca sistemul de incalzire nu este pornit inutil atunci cand nimeni nu este in jur pentru a aprecia confortul. De fapt, atunci cand este instalat si utilizat corect, un termostat inteligent poate economisi pana la 25% la facturi.

2. Termostatele inteligente ofera o gama de caracteristici avansate de climatizare.

Atunci cand descrie gadgeturi, cuvantul „inteligent” se refera adesea la capacitatea lor de a se conecta la alte dispozitive cu WiFi, dar aceste produse sunt deseori proiectate elegant, adaptate pentru o functionare fara probleme si intuitiva.

Unele termostate inteligente simt atunci cand camera este ocupata si apoi regleaza temperatura. Si apoi exista un termostat care combina senzorii de camera cu plasarea smartphone-ului si presetarile de temperatura de intrare in prima saptamana pentru a seta automat temperatura in casa ta.

Nu va trebui sa faci alte ajustari decat daca, desigur, nu trebuie sa iti schimbi programul de vacanta.

3. Conexiune Wi-Fi necesara.

Proprietarii de case vor avea intotdeauna nevoie de o retea Wi-Fi pentru a profita din plin de un termostat inteligent. Doar o conexiune Wi-Fi se poate conecta la smartphone-uri si alte dispozitive smart-home.

4. Aplicatia mobila este necesara pentru a controla smartphone-ul.

Instalarea la domiciliu nu este singura parte a procesului; noul termostat inteligent necesita, de asemenea, instalarea pe un smartphone, tableta sau laptop. Fiecare termostat inteligent este asociat cu o aplicatie mobila gratuita de la acelasi producator care ofera acces la distanta.

5. Ia in considerare sistemul de casa inteligenta existent atunci cand cauti modelul potrivit.

Termostatele inteligente de astazi nu numai ca fac o treaba excelenta de automatizare si monitorizare a setarilor de temperatura, dar au si tendinta de a fi mai integrate cu casa. Cand achizitionezi termostatul potrivit, asigura-te ca este compatibil cu sistemul existent de smart-home.

6. Daca nu stii multe despre cabluri, cere unui electrician sa iti instaleze termostatul inteligent.

Spre deosebire de termostatele mai vechi, cele inteligente necesita adesea un fir C, care furnizeaza 24 de volti de energie electrica pentru functii de alimentare precum ecranele tactile iluminate si comunicatiile Wi-Fi.

Multe case mai noi au un C-driver, dar unele mai vechi nu. In aceste cazuri, proprietarii ar trebui sa angajeze un electrician profesionist pentru a-l instala sau, daca acest lucru nu este posibil, sa aleaga un termostat inteligent care sa ofere o modalitate alternativa de a alimenta unitatea.