Toate portile automate au un anumit tip de senzori care le fac sa se deschida si inchida atunci cand este necesar. Exista multe tipuri de senzori care pot deschide o poarta automata. Utilizarea lor depinde de cerintele specifice sau de designul portii.

Iata 5 tipuri de senzori porti:

Senzori de miscare tip radar

Acesti senzori pot detecta persoanele intr-o zona specificata. Din aceasta cauza, senzorii de miscare radar sunt potriviti pentru deschiderea portilor. Avantajele acestor senzori includ capacitatea de a fi montati pe diferite materiale precum tencuiala, plasticul, lemnul etc.

De altfel, detectateaza prezenta masinilor si a persoanelor, au sensibilitate reglabila si capacitate de a detecta directia de miscare. Un dezavantaj major al acestor senzori este ca nu pot detecta obiectele stationate in fata portii.

Senzori de presiune

Senzorii de presiune sunt unul dintre primii senzori care au fost folositi pentru deschiderea portilor automate. Acesti senzori detecteaza modificari ale presiunii / greutatii pe o anumita zona a solului din fata si din spatele portilor. Cand greutatea este marita, portile sunt deschise.

Cel mai mare avantaj al senzorilor de presiune este ca mentin poarta deschisa atata timp cat persoana sta / merge pe langa aceasta. Senzorii nu numai ca impiedica portile sa se inchida prinzand la mijloc o persoana, ci si usureaza intrarea / iesirea rapida.

Senzori optici sau detectoare de miscare

Majoritatea portilor automate utilizeaza in prezent senzori optici sau detectoare de miscare, care sunt instalate pe partile laterale pentru a o deschide sau inchide poarta. Dupa cum sugereaza si numele, acesti senzori detecteaza miscarea din fata portii.

Pe antet va fi instalata o antena indreptata in directia exterioara, care va detecta miscarea. Senzorii optici sunt extrem de eficienti, dar totusi au un dezavantaj major; sunt conceputi doar pentru a detecta miscarea. Deci, daca o persoana sta pe loc, este posibil ca senzorii sa nu deschida poarta.

Senzori infrarosu pasivi pentru detectarea miscarilor

Odata ce sunt instalati, senzorii de miscare pasivi cu infrarosu stocheaza imaginea in infrarosu pe care o detecteaza intr-un interval. Acest interval poate fi setat chiar de dumneavoastra.

Senzorul creeaza un semnal distinct atunci cand imaginea termica se schimba. Acesti senzori sunt destul de fiabili atunci cand vine vorba de deschiderea unei porti automate deoarece au un design compact, dar si intervale de detectie precise care pot fi setate cu usurinta.

Senzori infrarosu activi

Senzorii activi cu infrarosu au la baza cel putin doua cipuri de receptie si un transmitator. Cipurile de receptie au optica de inalta performanta. Receptorul poate recunoaste daca lumina infrarosie emisa de emitator este reflectata de un obiect sau de un individ in interiorul / exteriorul zonei de scanare.

Acesti senzori sunt foarte potriviti pentru a fi folositi ca protectie impotriva  spargerilor si a jafurilor, putand fi aplicati si pe portile care sunt confectionate din materiale moi.

Totusi, retineti ca, desi senzorii mentionati mai sus functioneaza eficient singuri, sunt adesea utilizati in diferite combinatii pentru a deschide o poarta automata. In acest mod, poarta dumneavoastra nu va fi chiar atat de usor de spart.