Urmeaza acesti pasi pentru a mentine chimicalele din apa ta la niveluri optime

Aveti o piscina verde sau incercati sa va dati seama cum sa preveniti acest lucru?

Pastrarea unei piscine curate si limpezirea apei piscinei poate fi suparatoare si costisitoare chiar si pentru un proprietar de piscina cu experienta. Trebuie sa faceti alegerile corecte, astfel incat sa nu va pierdeti timpul si banii pe produse care nu functioneaza pentru tratarea apei din piscina.

Asadar, de unde stiti ce materiale pentru tratarea apei din piscina aveti nevoie? Va raspundem la intrebari in acest articol pentru a va oferi toate instrumentele de care aveti nevoie pentru a lua masuri.

Continuati sa cititi mai jos pentru a gasi cinci sfaturi care va vor ajuta sa gasiti substantele chimice pentru curatarea piscinei si limpezirea apei din piscina, de care aveti nevoie.

  1. Stabiliti ce tip de clor aveti nevoie

Exista trei tipuri de clor care sunt folosite pentru intretinerea piscinei:

– Tablete cu clor

Tabletele sunt una dintre cele mai populare optiuni de intretinere. Este nevoie doar sa plasati tableta in plutitorul de apa si se va dizolva in piscina in timp.

– Clor lichid

Aceasta este o alta optiune usor de utilizat. Se toarna direct in piscina. Singurul lucru la care trebuie sa aveti grija aici este sa nu atinga niciunul dintre peretii piscinei.

– Clor granulat

Clorul granulat este optiunea cea mai consumatoare de timp dintre cele trei. Este necesar sa amestecati clorul granulat cu o galeata de apa calda. Cu toate acestea, este clorul care functioneaza cel mai rapid.

  1. Aflati nivelul pH-ului

Nivelul pH-ului este cel care iti spune aciditatea piscinei tale. Daca este prea scazut sau prea mare, atunci exista mai multe substante chimice pentru a trata apa.

Pentru a va creste pH-ul, va trebui sa adaugati o baza precum carbonatul de sodiu. Daca trebuie sa o reduceti, totusi, trebuie sa adaugati un acid, cum ar fi bisulfatul de sodiu.

  1. Cautati alge

Daca sunt lasate netratate, algele pot fi o problema persistenta pentru piscina dvs. Puteti intalni oricare dintre urmatoarele tipuri de alge:

  • – Alge verzi
  • – Alge negre
  • – Algele galbene
  • – Algele rosii

Algele verzi sunt cel mai frecvent tip de alge gasite in piscina. Odata ce ati determinat tipul, puteti cumpara un algicid pentru a rezolva problema.

  1. Resturile de mizerie

Uneori veti obtine resturi de mizerie care sunt prea mici pentru ca filtrul piscinei dvs. sa le poata capta. Puteti folosi un clarificator pentru a combina sau coagula aceste particule, astfel incat sa fie apoi suficient de mari pentru ca filtrul sa le poata prinde.

  1. Probleme cu grasimea si uleiul

Daca aveti grija de pielea voastra, atunci probabil ca utilizati protectie solara atunci cand inotati. Produsele cosmetice pot ramane in piscina si pot lasa o pelicula grasa si uleioasa in partea de sus a piscinei.

Pentru limpezirea apei piscinei, trebuie sa va tratati piscina cu enzime. Ele vor descompune uleiurile, astfel incat acestea sa poata fi indepartate.

Daca sunteti nou in ingrijirea piscinelor, atunci este posibil sa nu stiti de unde sa incepeti sa cumparati produse chimice pentru curatarea piscinei. Puteti vizita magazinul nostru pentru piscine sau ne puteti scrie pentru a va oferi ajutor in alegerea produselor corespunzatoare!