Utilizarea diferitelor tipuri de produse si ambalaje realizate din din materiale plastice traditionale a crescut semnificativ in trecutul recent, multe intreprinderi s-au alaturat industriei si multe alte varietati de materiale plastice.

Firmele sunt de parere ca materialele plastice traditionale sunt mai usoare, sunt si mai usor dar mai ieftin de fabricat comparativ cu diferite alte materiale, cum ar fi printre altele metalele, pentru ca sunt produse din produse secundare de titei si pot fi reciclate.

De asemenea, consumatorii considera ca materialele plastice sunt mai usoare, in comparatie cu alte materiale de ambalare. Cu toate acestea, utilizarea pe scara larga a produselor din plastic are deficiente.

Plasticele de unica folosinta utilizate in ambalarea produselor alimentare destinate consumului uman contin compusi nocivi. Eliminarea necorespunzatoare a acestor produse de ambalare face ca acesti compusi nocivi sa-si gaseasca drumul catre corpurile de apa, unde se mult timp datorita naturii lor biodegradabile.

Materialele plastice sunt daunatoare si pentru animale, deoarece le mananca ocazional si mor. In plus, fabricarea materialelor plastice implica utilizarea substantelor chimice potential periculoase, care sunt adaugate ca stabilizatori sau coloranti.

Majoritatea acestor substante chimice nu au suferit o evaluare a riscurilor ecologice, iar impactul lor asupra bunastarii umane si asupra mediului este in prezent vag. Un exemplu este ftalatii, care sunt folositi la fabricarea PVC-ului.

In general, materialele plastice au un punct de topire scazut, astfel incat nu pot fi utilizate acolo unde nivelul de caldura este ridicat. Aceasta inseamna, de asemenea, ca nu pot fi utilizate ca bariera de protectie pentru cuptoare.

Unele produse din plastic sunt foarte inflamabile – polistiren, acrilice, polietilena si nylon utilizate frecvent in ambalaje, electrocasnice si birouri. Acest lucru le face un pericol de incendiu.

In general, materialele plastice au o viata utila scurta in comparatie cu metalele. Acest ciclu de viata scurt duce la acumularea de gunoi nedorit in birou, acasa sau in deseuri. Desi unele materiale plastice sunt reciclate, majoritatea raman necolectate in depozitele de gunoi si polueaza mediul inconjurator.

In plus, pungile din polietilen sunt usor transportate de vant, lucru care le face aproape imposibil de colectat pentru reciclare.

Acum ca deja cunoasteti atat de multe motive datorita carora materialele plastice traditionale ne influenteaza viata in mod negativ, cu siguranta doriti sa stiti care ar fi solutia acestei probleme. Ei bine, ambalajele ecologice iar aici ne referim la ambalaje compostabile si biodegradabile, reprezinta solutia.

Cu siguranta exista alternative pentru plastic, iar pungile biodegradabile, ambalajele compostabile sau vesela biodegradabila de unica folosinta, pot lua cu succes locul materialelor plastice traditionale. Veti descoperi in continuare si 5 motive pentru care este indicat sa optati pentru investirea in astfel de ambalaje eco-friendly, daca detineti o afacere.

  1. Reduceti amprenta de carbon a companiei dvs.

Acesta este destul de evident. Utilizand materiale de ambalare ecologice, puteti reduce impactul companiei dvs. asupra mediului. Ambalajul verde este mai bun pentru mediu, deoarece este fabricat din deseuri reciclate si necesita mai putine resurse pentru a-l produce.

Deoarece sunt biodegradabile, materialele ecologice nu vor dura secole pentru a se descompune in depozitele de deseuri.

  1. Usor de eliminat

Materialele de ambalare reprezinta majoritatea gunoiului care se termina in depozitele de deseuri. Odata ce comertul electronic devine rapid cea mai populara metoda de cumparaturi, consumatorii au la dispozitie mai multe pachete la domiciliu, incat nu stiu ce sa mai faca cu ele.

Cand utilizati containere ecologice pentru transport, va usurati consumatorii sa scape de toate aceste pachete. Cutiile care sunt compostabile si reciclabile se elimina mult mai usor si se descompun mai repede decat alternativele din plastic.

  1. Costuri mai mici de transport

Pe langa utilizarea materialelor reciclate si biodegradabile, livrarile de ambalaje ecologice sunt proiectate cu un minimalism in minte.

In timp ce inca ofera o protectie eficienta pentru articolele continute in interior, acestea sunt concepute pentru a fi mai putin voluminoase si necesita un material mai putin general. Acest lucru ii face sa cantareasca mai putin si sa ocupe mai putin spatiu.

  1. Imagine de marca imbunatatita

Consumatorii iau in considerare o multime de factori atunci cand aleg ce companii sa sprijine. Un procent mare de clienti se simt mai bine in ceea ce priveste achizitionarea de produse cu ambalaje fabricate din materiale reciclate.

Prin angajamentul de a utiliza ambalaje ecologice in afacerea dvs., puteti imbunatati imaginea marcii dvs.

  1. Versatilitate

In timp ce materialele de transport si ambalare ecologice au fost candva destul de limitate, acum sunt destul de versatile. Exista optiuni ecologice potrivite pentru fiecare industrie care foloseste ambalaje conventionale.

Fie ca aveti nevoie sa impachetati si sa expediati produse cosmetice, produse farmaceutice, imbracaminte, electronice, produse alimentare sau orice altceva va puteti imagina, o puteti face folosind materiale ecologice.